Encümen seçimi DP’yi sarstı

*DP’li Meclis üyesi Mehmet Göztepe’nin salona gelerek imza vermesine karşın toplantıda görünmemesi büyük sıkıntı yarattı.
*DP’nin grup kararına göre, encümen üyeliğine, Mehmet Köfteci ile Mehmet Göztepe’nin getirilmesi beklenirken, ilginç seçimdeki sandıktan Sedat Karakaşlar ile AKP’li Murat Erol çıkınca fırtına koptu.
*Encümen üyeliğinde umduğunu bulamayan DP’liler, 6 komisyonun 3’ünü de AKP’ye kaptırınca Belediye, 2008 Ekim ayı toplantısının iptali için Kaymakamlığa itiraz hazırlığına başladı.

Belediye Başkanı Ergün Koç’un rahatsızlığını mazeret göstererek katılamadığı Ekim dönemi Meclisi Toplantısı’nda ilginç gelişmeler yaşanırken, DP’de fırtına koptu.
 Toplantı öncesinde DP’li Mehmet Göztepe’nin katılım imzası vermesine karşın bir türlü görüntülenemediği oturumda AKP’li 7 üye ile DP’li Sedat Karakaşlar hazır bulundu. DP’li meclis üyeleri Meral Eren, Yüksel Arda, Dündar Efe ve Mehmet Ali Köfteci ile ANAP’lı Şaban Önen ve MHP’li Zafer Özer toplantıya katılmadı.
 Meclis toplantısının başlayabilmesi için yapılan yoklama listesinde DP’li üye Mehmet Göztepe’nin imzasının bulunduğu görüldü. Göztepe’nin toplantı salonunda bulunmaması salt çoğunluk tartışması yarattı. Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören salt çoğunluğun olmadığı ve  5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 22. maddesine göre davranılması gerektiğini  belirterek salondaki sekiz üyeyi uyardı ve alınacak kararların hukuka uygun olmayacağını bildirdi.
 AKP’li üyeler DP’li Mehmet Göztepe’nin toplantı öncesinde verdiği imzayı geçerli kabul ederek, çoğunluk için 9 üyenin imzasını yeterli gördüler ve Ekim dönemi toplantısının açılmasını istediler. Meclis 1.Başkan Vekili Önder Matlı inisiyatifini kullanarak toplantıyı açtı. Sekiz maddelik gündemi görüşen meclis üyeleri bunlardan dördünü ilgili komisyonlara havale ederken, üçünü ise komisyonlardan geldiği gibi kabul etti. Encümen ve komisyon seçimleri maddesinde meclis üyeleri uzlaşma içerisinde davranarak adayları belirledi. Belediye Encümeni’ne Sedat Karakaşlar ile Murat Erol seçildi.
Meclis 1.Başkan Vekili Önder Matlı’nın yönettiği oturumda, divan katipliklerine Murat Erol ve Kemal Çeltik getirildi. Mustafa Fehmi Gerçeker Stadı’nın daha aktif hale getirilmesi amacıyla 10 yıl süreyle Belediye’ye tahsis edilmesi konusunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden talepte bulunulması kararlaştırıldı. Yeniköy’de kumsal üzerindeki çadırlı kamp alanı için Bayramdere Köyü Muhtarlığı’nın Karacabey Malmüdürlüğü’nden yeniden aynı amaçla tahsis talebinde bulunulduğu belirtilerek, buradaki seyyar baraka niteliğindeki yapıların 31 Aralık 2008 tarihinden sonra kaldırılmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca,  Atatürk Bulvarı ile Bursa Caddesi üzerindeki otopark yerlerinin yeniden tesbit edilmesi konusunda gelen teklif ilgili komisyonlara gönderildi.
Belediye Encümeni’ne Sedat Karakaşlar ile Murat Erol’u getiren Meclisi üyelerinin uzlaşma ortamında gerçekleştirdiği komisyon seçimleri sırasında Bütçe ve Plan Komisyonu ile Bayındırlık ve İmar Komisyonu’nda beşer üyenin görev yapmasını uygun buldu. Diğer yedi komisyona ise üçer üye seçildi. Komisyonlarda görev alan üyelerin isimleri şöyle:
Bütçe ve Plan Komisyonu : Osman Çatak, Sedat Karakaşlar, Dündar Efe, Önder Matlı, Özcan Arslan. Bayındırlık ve İmar Komisyonu :  Engin Bezek, Hasan Bilir, M.Ali Köfteci, Sedat Karakaşlar, Kemal Çeltik. İç İşleri Komisyonu : Murat Erol, Meral Eren, Özcan Arslan. Çevre Komisyonu : Hasan Bilir, Dündar Efe, Murat Erol. Kültür Komisyonu : Hasan Bilir, Meral Eren, Dündar Efe. Gençlik ve Spor Komisyonu : Murat Erol, Yüksel Arda, Dündar Efe. Turizm Komisyonu : Önder Matlı, Sedat Karakaşlar, Osman Çatak. Hukuk Komisyonu : Özcan Arslan, Mehmet Göztepe, Dündar Efe. Engelliler Komisyonu : Hasan Bilir, Meral Eren, Sedat Karakaşlar.
Diğer taraftan, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 23. maddesi gereğince, Belediye ve Meclis Başkanı Ergün Koç’un,  yapılan uygulamayı yanlış bulduğu ve Ekim ayı meclis toplantısında görüşülen konuların yeniden görüşülmek üzere meclise iade edeceği öğrenildi.
Karakaşlar’a ihraç
 DP Karacabey yönetim kurulu dün olağanüstü toplandı ve grup kararına uymadığı gerekçesiyle Sedat Karakaşlar’ın partiden ihraç edilmesi kararını aldı.
 DP’li yöneticiler, Belediye’deki ilginç gelişmeleri 4,5 yıldır dikkatle izlediklerini dile getirerek, “Tutarsız davranışlar sergileyip partimize ve halkımıza hayal kırıklığı yaşatanları bundan sonra yanımızda taşımayı düşünmüyoruz. Bu nedenle Sedat Karakaşlar’ın ihraç edilmesi için durumu İl Disiplin Kurulu’na bildirdik” diye açıklama yaptı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.