Emekli Emniyet Müdürü, Uluabat Gölü’nde boğularak öldü

Yalova’dan ördek avlamak için Karacabey Uluabat Gölü’ne gelen ve 3 günden bu yana kendisinden haber alınamayan emekli Emniyet Müdürü Sedat Erdoğan’ın (64) cesedi kıyıdan 20-25 metre uzaklıkta sazlıkların arasında bulundu. Erdoğan’ın suda boğularak öldüğü sanılıyor.
Yalova’da uzun süre Emniyet Müdür Yardımcılığı yapan ve bir süre Emniyet Genel Müdürlüğü Araştırma ve Planlama Koordinasyon Dairesi Başkanlığı görevini de yürüten Sedat Erdoğan yaklaşık 5 yıl önce emekli oldu. Deniz sporlarının yanı sıra kayak ve ava karşı ilgisi ile tanınan Erdoğan, geçen Çarşamba gecesi kano ile ördek avlamak üzere Uluabat Gölü’ne geldi. Birlikte avlanmak istediği arkadaşını arayan ancak ulaşamayınca geceyi arabasında geçiren ve Perşembe sabahı göle açılan Erdoğan’dan daha haber alınamadı. Aramalara rağmen ulaşamayınca ailesi hayatından endişe ettiği Sedat Erdoğan’ın bulunması için jandarmaya haber verdi. Erdoğan’ın bulunması için, Uluabat Gölü’nde, Bursa Jandarma Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından yapılan arama çalışmalarında kendisine ait olduğu sanılan bazı kıyafetleri bulundu. Gün boyunca devam eden arama çalışmalarından da bir sonuç alınamadı.
Pazar sabahı yeniden başlayan ve Güzelyalı’dan gelen Sahil Güvenlik, Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), ve Yalova’dan gelen deniz polisinin yaptığı aramalar sonucu Sedat Erdoğan’ın ağlara takılmış cesedi Karacabey Gölkıyı Köyü yakınlarında kıyıdan 20-25 metre açıktaki sazlıklar arasında bulundu. Ceset ekipler tarafından ağlardan kurtarılarak kıyıya taşındı.
Ailesi sinir krizi geçirdi
Erdoğan’ın ölüm haberini alan yakınları karaya çıkartılan cansız bedenini görünce gözyaşlarına boğuldu. Sedat Erdoğan’ın cansız bedeni Karacabey Devlet Hastanesi’nde yapılan ön otopsinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu Morguna sevk edildi.
Oğlunu trafik kazasında kaybetmişti
Öte yandan Gölkıyı Köyü’nün Ulubat Gölü ile bağlantı noktalarındaki “Göle girmek tehlikeli ve yasaktır” yazısı dikkat çekti. Sedat Erdoğan’ın oğlu Özgür Deniz Erdoğan (30), 2010 yılında kız arkadaşı ile birlikte geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybetmişti.
“Köyün balıkçıları bile göle açılmadı”
3 gün süren arama kurtarma çalışmalarına Gölkıyı Köyü sakinleri de kayıklarıyla destek verdi. Yaşanan talihsiz olayın ardından kurtarmalara yardım eden köy sakini Adnan Dal, “Perşembe günü hava çok kötüydü.
Gölkıyı Köyü’nün balıkçıları bile hava şartları sebebiyle göle açılamadı. Ancak havanın kötü olmasına aldırış etmeyen Erdoğan, göle açılmış. Önce burada otomobilini fark ettik. Ardından ekiplere haber vererek arama çalışmalarını başlattık.
Bu sabah saatlerinde de Erdoğan’ın av malzemelerini sazlık kenarında bulduk. Ardından ekipler burada yoğunlaştı. Kısa süre içerisinde de Erdoğan’ın cansız bedenine ulaştık” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.