Emekçiler Cumartesi meydanlara iniyor

Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, 19 Nisan Cumartesi günü Ankara’da yapılacak olan bölge mitingine katılarak, ülkede yaşananlara sessiz ve tepkisiz kal-mayacaklarını söyledi.
Tunç, antidemokratik uygulamalara, ırkçılığa-gericiliğe, iş güvencesiz çalıştırılmaya, piyasalaştırmaya, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası (SSGSS) yasa tasarısına, ücret ile sosyal haklarımızın gasp edilmesine, AKP’nin yıkım politikalarına “Dur!” demek için Ankara’daki mitinge katılacaklarını kaydetti. Tunç, “ AKP’nin, eğitim sistemini kendi ideolojisine uygun hale getirmek için tüm imkanları seferber etti. Siyasi bir kadrolaşma içinde bulunduğu Yükseköğretim sistemi de ırkçı, gerici kuşatma altındadır. Türban ve zorunlu din dersleri ile ilgili yargı kararlarını hiçe sayan uygulamaların farkındayız! Siyasi iktidarın nitelikli-bilimsel eğitimden yana olan eğitim ve bilim emekçilerine yönelik tahammülsüzlüğü giderek artmaktadır. AKP’nin, eğitim sistemini kendi ideolojisine uygun hale getirmek için tüm imkanları seferber ettiğini biliyoruz.
Ülkemizin geleceğini karartan gerici ve piyasacı kuşatma karşısında susmayacağız. Cumartesi günü Ankara’da yapılacak büyük mitinde tüm emekçileri davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.