“Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, eşit yarınlar diliyoruz”

CHP Karacabey İlçe Teşkilatı ve Kadın Kolları Üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdikleri ziyaretlerde kadınlara karanfil dağıttı.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun da katıldığı etkinliklerde, CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Göndük Bezek ve CHP’li kadınlar, ilk olarak Dağkadı Üretici Kadınlar Derneği’ni ziyaret etti.

Ardından şehir merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan CHP’li kadınlar, girdikleri işyerinde bulunan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak karanfil hediye ettiler.

Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan CHP’li kadınlar adına konuşan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Göndük Bezek, “Ülkemizde bugün kazandığımız kadın haklarını yıllar öncesinden bizlere sağlayan cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak saygı ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarından ödün vermeyeceğimizi haykırıyor. Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının bir birey olarak var olduğu, özgürlüklerinin kısıtlanmadığı, şiddetin ve istismarın önlendiği, barışın sağlandığı bir Türkiye ve dünya isteğimizi buradan paylaşıyoruz. Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir. O toplum ileridir, o toplum üretkendir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, eşit yarınlar diliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.