“El yıkamak, hayat kurtarır”

Karacabey Devlet Hastanesi’nde ‘5 Mayıs El Hijyen Günü’ nedeniyle hastane enfeksiyonlarından korunma çalışmaları adı altında el hijyeni standı kuruldu.
El Hijyen Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla kurulan standa hastalara el hijyeni ile ilgili bilgi broşürü dağıtıldı ve el antiseptiği sürüldü. Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemşiresi Fatma Karaduman Özkan ve diğer sağlık çalışanları tarafından el yıkamanın önemi vurgulandı.
Hastaların el hijyeni standına ilgisi büyüktü. Tüm dünyadaki sağlık çalışanlarının bu basit ancak hayat kurtaran eylemle her gün hastalarını sağlıklı tutmaya çalıştıklarını belirten Sağlık Bakım Hizmetler Müdürü Filiz Özkan, Dünya El Hijyeni Günü; Dünya Sağlık Örgütü’nün 2005 yılından beri sürdürdüğü ‘Temiz Bakım Güvenli Bakımdır’ kampanyası kapsamında yürütülen, ‘Ellerini Temizle: Hayat Kurtar’ sloganıyla hayat bulan çalışmadır. El hijyeni konusunda özellikle sağlık çalışanlarının bilgi ve farkındalık düzeyini artırmayı, el hijyeni uyumunu istenen düzeye getirmeyi, dolayısıyla hasta güvenliğini tehdit eden hastane enfeksiyonlarını engellemeyi amaçlıyoruz. Bu çerçevede 5 Mayıs tarihi DSÖ tarafından ‘Dünya El Hijyeni Günü’ ilan edildi.
Biz de bu vesile ile bugün sağlık çalışanlarımıza, hastalarımıza, hasta yakınlarına ve vatandaşlara ‘Temiz eller güvenlidir’ sloganımızla el hijyeninin önemini vurgulamak istedik. Farkındalık yaratmak amacıyla açtığımız standa hastalarımız büyük ilgi gösterdi. ‘Kirli olduğunu hissettiğin bir şeyleri tutmuşsan mutlaka suya ve sabuna da dokunmak lazım’ mesajıyla standımızda hastalarımıza antiseptik el yıkama yöntemini uyguladık. Ayrıca ‘El Hijyeninin Önemi’ konulu sunumumuz da yoğun destek aldı.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.