El emeği, göz nuru eserler görücüye çıktı!

Karacabey Halk Eğitimi Merkezi’nin (HEM) Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde dün düzenlediği yılsonu belge töreni ve sergisi görülmeye değerdi.
Programa; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal, Garnizon Komutanı Jandarma Teğmen Teğmen Emre Kavak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Ayhan Sağlam, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hayati Yarar ve Ozan Arif Demirtaş’ın ney dinletisi, Milli Takım Antrenörü Necip Kaplan öncülüğünde Karate alanında Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda dereceye giren sporcuların gösterileriyle renklenen yılsonu programında konuşan Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Özyaman, ‘Her zaman her yerde herkes için eğitim’ vurgusu yaptı.
Her yaştan insana ilgi alanlarına göre eğitim vermeyi amaç edindiklerini belirten Özyaman, “Halkın bilinçlenerek eğitilmesi sonrası sosyalleşmeye ve üretime katkı sağlıyoruz. Bu çalışmalarımızdan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Her çağa uygun eğitimlerle hayat boyu öğrenme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda bugün itibariyle 89 çeşit kurs, 141 mesleki kurs, 49 genel kurs, 43 okuma yazma kursu olmak üzere toplamda 233 kurs açtık. Bu kurslarımıza 2 bin 899 bayan, 1.795 erkek kursiyer katıldı. Toplamda 4 bin 694 kursiyere eğitimler verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Kurslarımızda ayrıca, 61 ücretli usta öğretici ile 3 öğretmenimiz görev aldı.
Okuryazarlık Seferberliği kapsamında ise, toplamda 18 ayrı merkezde 35 kursta 410 kursiyerimize hizmet verdik.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nda 1. Dönem açılan 4 sınıfta 74 kursiyer, 2. Dönem 2 sınıfta 44 kursiyer kaydedilmiştir. Açıköğretim Okulları’nda; Açık Lise’de 996, Açık Ortaokul’da 603 olmak üzere toplamda 1.599 öğrenciye hizmet sunuldu.
Engelli vatandaşlarımız için Şehit Polis Levent Fırtına Engelsiz Yaşam Merkezi hizmete girdi. İlçe Halk Eğitimi Merkezi’mize tahsis edilen binada engelli kursiyerlerimize yönelik kurs ve diğer faaliyetlerimiz devam etmektedir.” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin de, yaşam boyu eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekerek, bu noktada Halk Eğitimi Merkezleri’nin çok değerli olduğuna vurgu yaptı.
Konuşmaların ardından protokol tarafından kursiyerlerin belgeleri takdim edildi. Bu programın hemen ardından önce Şehit Polis Levent Fırtına Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli kursiyerlerin kermesi, ardından da Halk Eğitimi Merkezi binasındaki serginin açılışı gerçekleştirildi. Kursiyerlerin birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünler, davetliler tarafından büyük beğeni ve ilgi gördü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.