EKONOMİYE CAN VERENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz Pazartesi günü Karacabey Ticaret Sanayi Odası (KTSO) ile Karacabey Ticaret Borsa’nın (KTB) müşterek düzenlediği ödül törenine katıldı. Törende konuşan Hisarcıklıoğlu, Karacabey’e okul sözü verdi.
Düzenlenen ödül törenine; Bursa Valisi İzzettin Küçük, Karacabey Kaymakamı Gökhan Yolcu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTB Başkanı Özer Matlı, Karacabey TSO Başkanı Naci Güncü, Karacabey TB Başkanı Murad Bertan, İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, önceki dönem AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel ve çok sayıda Karacabeyli iş adamı katıldı.
“BU ÖDÜLLER KARACEBEY’İN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR”
Törende konuşan Karacabey Ticaret Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, “Ne mutlu ki bize Bursa kurumlar ve gelir vergisi birincileri de kendi markalarımız odamız şirketleri arasından çıktı. Bu Karacabey ekonomisinin gücünü göstermektedir. Ödül alan bütün üyelerimizi canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Güncü şöyle devam etti: “Karacabey bereketli ovası, tarımdaki gücü, hayvancılığı, gıda şirketleri, tohum şirketleri, salça fabrikaları, Türkiye çapında yerel markaları ile güvenli gıdanın merkezidir. Bunun yanında otomotiv, ambalaj, tarım makineleri sektöründe yüzlerce ülkeye ihracat yapan güçlü firmaların da ev sahibidir. Tamamlanacak olan İstanbul-İzmir otoyolu da ilçemize değer katacaktır. Karacabey’in doğal güzellikleri, Bursa’nın en uzun sahiline sahip olması, Yeniköy boğazı, ıhlamur ormanları, longozu, Uluabat’ı turizmin de göz bebeğidir. Bizler bu sorumlulukla çalışıyoruz. Örneğin, Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz Karacabey sempozyumu; yapılan 8 çalıştayla ilçemizin geçmişine ışık tutarken geleceğine katkı sağlayacak kalıcı bir envanter olarak kitaplaştırıldı.”
KARACEBEY’DEN İSTİHDAM VE İHRACATA BÜYÜK KATKI
Karacabey’in istihdam seferberliğine etkin olarak destek sağladığını da ifade eden Güncü, “2015 yılında bin 700 olan işyeri sayısı 2016 yılında bin 800’e; 2017 yılında ise bin 900’e ulaşmış. 2015 yılında 15 bin 300 olan çalışan sayısı 2017 yılında 17 bin 600’e ulaşmıştır. Ve böylece 2015 yılına göre işyeri sayısında yüzde 13 ve çalışan sayısında yüzde 15 artış gerçekleşmiştir. İhracat kapasitesi de her geçen gün artarak büyüyen ilçemizde ilk on firmamızın ihracatı 2015 yılında 123 milyon liradan 2016 yılında 176 milyon liraya çıkarak yüzde 30 oranında artmıştır. Yine kurumlar vergi matrahı olarak baktığımızda ilk on firmamızın 2015 yılında 190 milyon lira olan vergi matrahı 2016 yılında 282 milyon liraya yükselerek yüzde 33 oranında artmıştır” diye konuştu.
Güncü sözlerini şöyle tamamladı: “Sanayicilerimiz, Kobilerimiz ve esnaflarımızla yaptığımız istişareler neticesinde ara eleman eksikliğinin ilçemizde büyük bir sorun haline geldiğini tespit ettik. Küçük sanayi sitesi içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen 3 bin metrekare arsaya, bin metrekare kapalı alanda 11 adet derslik, idare odaları, atölyeler, laboratuvar ve çok amaçlı konferans salonundan oluşan bu merkezde sanayimizin, Kobilerin, esnaflarımızın faydalanabileceği, içerisinde çıraklık okulunu da barındıran her türlü mesleki eğitim ve araştırmaların yapılacağı, mesleki yeterlilik, ustalık ve her türlü teknik eğitimin verileceği bir birim olarak planladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
“İŞLEM HACMİMİZ HER GEÇEN GÜR ARTIYOR”
Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan da şunları söyledi: “İlk İSO Belgesini alan akredite Borsa olan Karacabey Ticaret Borsası olarak işlem hacmi her gecen yıl artarak büyüyen bir borsayız. Yaptığımız araştırmalar sonucunda ‘Tarım ve Hayvancılık Şehri’ Karacabeyimiz’in gıda sanayinde kalifiye eleman ihtiyacının günden güne arttığını gözlemledik. Bu nedenle Borsamız, sorumluluk üstlenerek ilçemizin Harmanlı mahallesinde şu anda kullanılmayan ve atıl durumda bulunan Harmanlı İlkokulu’nun yeri ve fiziki ortamıyla ilgili gerekli çalışmaları yaptık. 16 bin m² okul alanı ve 20 bin m² uygulama alanına sahiptir. Uygulamalı Tarım Meslek Lisesi olmaya müsait arazisinden dolayı bu okulun binasının tadilatını ve yanına inşa edeceğimiz 100 kişilik öğrenci yurdunun yapımını Karacabey Ticaret Borsası olarak üstlendik. Bu eserin ortaya çıkarılması için Borsamız, Belediyemiz ve ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yaparak bölgemizin tarım ve hayvancılık sektöründeki kalifiye eleman açığını kapatmayı hedeflemekteyiz.” TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan da İlçemiz için bir okul sözü alan Başkan Bertan, salondan yoğun alkış aldı. Murad Bertan, 50. Yılını kutlayan Karacabey Ticaret Borsası’nın gerçekleşmiş ve devam etmekte olan projelerini anlattı. 2004 yılında yapılan Yeni Borsa Kompleksi’ni, 2014 yılında yapılan Tarım Ürünleri ve Gıda Çarşısı’ndaki 7 bin m² kapalı alana sahip 24 adet depo ve işyerinin tamamlandığı müjdesini verdi. Tescillenen meşhur ‘Karacabey Soğanı’nın ardından yine yöremize özgü ‘Mihaliç Peyniri’nin de Coğrafi İşaretli Ürün olması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Devlet hastanesine arazi bağışını ve geçmişte yapılan yardımları da hatırlatan Bertan, her zaman yardım etmeye açık olduklarını vurguladı.
“ÜRETEN KARACABEY, DOYURAN KARACABEY”
Bertan konuşmasını şöyle sonlandırdı; “Yarım asırlık maziye sahip Karacabey Ticaret Borsası’nın işlem hacmini her geçen yıl arttırarak İlçemizin ve Bölgemizin parlayan yıldızı olmaya devam edecek. ‘Üreten Karacabey Doyuran Karacabey’ sloganının gerçekleştiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Tüm Meclis üyesi arkadaşlarıma, üyelerimize ve personelimize teşekkür ediyor, ödül alan tüm kurumları tebriklerimi sunuyorum.”
“KARACABEY YATIRIMCI İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da Karacabey’e son 3 yıl 3.defa geldiğini ve her gelişinde ilçedeki gelişimi gördüğünü söyledi. Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “İstanbul-İzmir otoyolu tamamlandığında Karacabey, adeta İstanbul’a komşu kapısı haline gelecek. İşte o zaman, Karacabey’in tarımsal ürünlerinin satışında da büyük bir avantaj elde edilecek. Lojistik maliyetler düşeceğinden, yatırım yapmak isteyen firmalar, Karacabey’i tercih edecek. Karacabey yatırımcılar için adeta cazibe merkezi olacak. Karacabey Oda ve Borsa Başkanlarımıza azimle, heyecanla ve uyum içinde çalıştıkları ve Karacabey’in gelişmesi ve zenginleşmesi için, ellerini taşın altına koydukları için teşekkür ediyorum” dedi.
Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “Türkiye’nin en büyük 500 sanayi firmasından 14’ü burada. Zaten vergi rekortmenleri listesiyle de, Karacabey ekonomisinin gücü tescillendi. Bursa’nın hem Kurumlar vergisi, hem de Gelir vergisi birincisi, Karacabey’den çıktı. Sayın Muharrem Yılmaz (Sütaş) ve Matlı Yem Karacabey’in gururu olan ve Odamız üyesi, bu iki güzide firmamızla, şampiyonlarımızla gurur duyuyoruz. Yaptıkları üretim, yatırım ve ihracatla ilçemizin adını dünyaya duyuran, başarılarıyla Karacabey ekonomisine güç katan, tüm firmalarımızla da ayrıca iftihar ediyorum.”
HİSARCIKLIOĞLU, KARACABEY’İN OKUL İSTEĞİNİ CEVAPSIZ BIRAKMADI
Karacabey’in bir şansının da, buraya yakışır şekilde aktif çalışan oda ve borsa olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, her 2’sinin de akredite, 5 yıldızlı Oda-Borsa olduğunun altını çizdi. Öte yandan Karacabey Oda ve Borsası’nın okul isteğine olumlu yanıt veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, tüm illere okul yapımını tamamlamalarının ardından ilçelere de okul yapmak istediklerini vurguladı.
“KARACABEY ARA ELEMAN SORUNUNU ÇÖZECEK”
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da Karacabey ekonomisiyle birlikte Bursa ve ülke ekonomisine can veren firmaları tebrik etti. Konuşmasında nitelikli eleman sorununa değinen Özkan, “Ülkemizin en büyük sorunlarından olan eğitim ile ilgili hem ticaret sanayi odamız, hem borsamız hem de belediyemiz hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Ülkemizde ara eleman sıkıntısının ciddi ciddi hissedildiği bu günlerde Karacabey ilçesi olarak önlemimizi alıyoruz. Yeni eğitim kurumlarının temelini atarak, mesleki eğitimi ön planda tutarak, çeşitli kurs ve bilgilendirici seminerler yaparak ara eleman sorunuyla ilgili çözümler üretmeye gayret ediyoruz. Harmanlı Mahallesindeki Tarım Lisesi de bu açıdan katkı sağlayacak bir okul. Emeğe geçenlere Karacabey adına çok teşekkür ediyorum.”

VALİ KÜÇÜK’TEN TEŞEKKKÜR
Vali İzzettin Küçük ise yaptığı konuşmada; “Vergisini düzenli ödeyen vatandaşlarımız en az güvenlik güçlerimiz kadar vatanımız için kutsal bir misyon üstleniyorlar. Onların gayreti ve çabaları ile ülkemiz ekonomik anlamda o tozlu, puslu ortamdan uzaklaşıyor. Bursa’mız 11,5 milyar ile ülkemize yüzde yüz on beş vergi tahsilat oranı ile gurur duyulacak bir katkıyı sizlerin sayesinde sağladı. Bugün de beratlarını alacak tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. İçinde bulunduğumuz ve gelecek yüz yılın en önemli konusu temiz, güvenilir gıdadır. Katma değeri yüksek bu sektör ile Karacabey ve haliyle Bursa çok daha fazla kazanacaktır. Ben ayrıca Naci Güncü ve Murad Bertan Bey’e 2 okulumuza verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Sürekli telefonda diyalog kurduğumuz Özer Matlı Bey’e de yine eğitime ve Bursa iş dünyasına verdiği katkı dolayısıyla çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törende yüksek düzeyde Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi ödeyen ve İhracat şampiyonu olan üyeler ile 30 yıl, 40 yıl ve üzeri faaliyet gösteren Karacabey TSO üyeleri ile 2016 ve 2017 yıllarında yüksek düzeyde tescil ücreti ödeyen Karacabey TB üyelerine plaket verildi.
KTSO KURUMLAR VERGİSİ: SÜTAŞ A.Ş., MATLI YEM A.Ş., LİMAGRAİN TOHUM A.Ş., KARDOST GIDA LİMİTED ŞİRKETİ, BEKTAŞ İNŞAAT LİMİTED ŞİRKETİ, BARANPET PETROL LİMİTED ŞİRKETİ, SEZER TARIM LİMİTED ŞİRKETİ, KARPET PETROL LİMİTED ŞİRKETİ, DERİCİOĞULLARI Yapı Malz.Tic. ve San.A.Ş., ZİYA TUTAL, TACETTİN ŞEKER, ERGÜN SÖZERİ, ORHAN DEMİREL, SACİT DİLBER, SERVET ENGİN BEZEK, HİMMET ŞUEKİNCİ, YILMAZ KILIÇ, OSMAN ONUR, OKAN KILIÇ, BİLAL METE, CEMİL EVREN, MUSTAFA AVLAN, İSKENDER ÖZDEMİR TORU.
İHRACAT ŞAMPİYONLARI: SÜTAŞ A.Ş., FİMAKS DIŞ TİCARET LİMTED ŞİRKETİ, MATLI YEM A.Ş., KARAKAŞLAR TAVUKÇULUK A.Ş., DERİCİOĞULLARI Yapı Malz.Tic. ve San.A.Ş., SEZER TARIM LİMİTED ŞİRKETİ, TAR-TAŞ GIDA A.Ş.
40 yılı aşkın bir süredir Oda üyesi olarak Karacabey ve Türkiye ekonomisine değer katanlar: TARIK TEZEL (SÜTAŞ SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş.) HALİT EROL (BESİNTAŞ KARACABEY ÇELTİK UN VE YEM FAB. SAN. TİC. A.Ş.), SEDAT DERİCİOĞLU (DERİCİOĞULLARI YAPI MALZEMELERİ TİC. SAN. A.Ş.), MEHMET FALCI (YENİUNTAŞ BİLİMUM ZİRAİ ÜRN. İML. SAN. TİC. A.Ş.), MUSTAFA ATIL (S.S.KARACABEY ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ), MUSTAFA YAĞCI (S.S. KARACABEY KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİFİ), NAMIK KOÇ (S.S. 284 SAYILI KARACABEY YAĞLI TOHUMLAR TARIM SATIŞ KOOPERATİFİ), HÜSEYİ SÜZEN (S.S. KARACABEY KARAYOLU YÜK TAŞIMA KOOPERATİFİ), HASAN KARATAŞ (S.S.TRAKYA YAĞLI TOHUMLAR TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ/ KARACABEY YAĞ FABRİKASI), ERDAL METE (METE TİCARET), ABDULLAH ESGİN (SARAY KURU YEMİŞ), SÜLEYMAN TAHTACI (KİTAP SARAY EYUP TAHTACI), SEYFİ SAYGISEVER (PAKSEV TİCARET), İBRAHİM AÇI (ÇAM KORU KERESTE MAĞAZASI), FEHMİ TUTKAÇ (BALCIOĞLU TİCARET), ALİ TAŞKIN (TAŞKIN TUHAFİYE), SADİ SEYMEN (SEYMEN PETROL), MUSTAFA AVLAN (ÖZEN LASTİK KAPLAMA), AKİF ÖZENLİ (FOTO ÖZEN), TACETTİN SALİH UNCU (UNCULAR CAM KOLLEKTİF ŞİRKETİ), FAHRETTİN ÖZEL (S.S.ESKİSARIBEY KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ), ŞABAN ÇALIŞKAN (S.S.TAŞLIK KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ), ENGİN SARGIN (S.S.TOPHİSAR KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ), DURSUN ALİ DURSUN (S.S.BOĞAZKÖY TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ), RAFET ULUCA (ULUCA MANİFATURA), İBRAHİM AKKOÇ (AKKOÇLAR TORNA ATÖLYESİ)
30 yılı aşkın bir süredir Oda üyesi olarak Karacabey ve Türkiye ekonomisine değer katanlar: ÖZER MATLI – ÖNDER MATLI (MATLI YEM SAN. TİC. A.Ş.), NİHAN KARAKAŞLAR EMİROĞLU (KARAKAŞLAR OTOMOTİV PETROL SAN. TİC .A.Ş.), NİZAM SEZER (SEZER TARIM VE SAĞIM TEKNOLOJİLERİ SAN.TİC. LTD. ŞTİ.), GÖKHAN TÜYDEŞ (DRAMALI UN VE MAMULLERİ SAN.TİC. A.Ş.), ŞEFAATTİN ZEYBEK (TİGEM KARACABEY TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ), UFUK KİLCİ (DERİCİOĞLU TAAHHÜT İHRACAT İTHALAT ZİRAİ VE SINAİ TİC. A.Ş.), AYTEKİN ERGÜN (TAT GIDA SAN.A.Ş. KARACABEY KONSERVE İŞLETMESİ), MEHMET FALCI (TAR-TAŞ GIDA TARIM VE HAYV. ÜR. SAN. TİC. A.Ş.), DAVUT ÇELEBİ (ÇELEBİLER KOLLEKTİF ŞİRKETİ), AHMET FAİK ISPARTA (LEZZET GIDA PAZARI), ÜMİT SÖZERİ (SÖZERİ DEMİR ÇELİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ.), MAHMUT ÇAYIR (ÖZLEM KONFEKSİYON), İBRAHİM KARAUSTA (ALAÇAM KERESTE TİCARETİ), AHMET ÖZTÜRK (ULUABAT FIRINI LÜKS HACI BABA EKMEKLERİ), SEMİH KÜÇÜKŞEKERCİ (GÜVEN KUYUMCUSU), ALİ ÜSKÜDAR (ÜSKÜDAR KUYUMCU), İSKENDER ÖZDEMİR TORU (HOTEL TORU), MEHMET KILIÇ (S.S.DAĞKADI KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ), EROLLAR OTOMOTİV YEDEK PARÇA A.YAKIT TİC. SAN. A.Ş., DÜNDAR EFE (EFETAŞ DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİC. SAN. A.Ş.), ABDULLAH AKKOÇ (ÇARŞI MAĞAZASI TEKSTİL VE SÜS EŞYALARI TİC. SAN. A.Ş.)
KARACABEY TİCARET BORSASI 2013-2014 VE 2015 YILLARINDA TESCİL İŞLEM HACMİNDE İLK ON DERECEYE GİREN TÜZEL VE GERÇEK KİŞİ FİRMALARI
2013-2014-2015 YILLARI
SÜTAŞ A.Ş. (MUHARREM YILMAZ) 6. TACETTİN ŞEKER (TACETTİN ŞEKER)
MATLI YEM A.Ş. (ÖZER MATLI) 7. KARACABEY TARIM İŞLETMESİ (MUSTAFA UÇAN)
AGROMAR A.Ş. (DAVUT GÖKTAŞ) 8. OLCA GIDA LTD.ŞTİ. (HÜSEYİN ESEN ALTIKULAÇ)
TARFAŞ A.Ş. (TARIK TEZEL) 9. FEYZ HAYVANCILIK A.Ş. (SENCER SOLAKOĞLU)
BERTAN UN LTD.ŞTİ. (BÜLENT BERTAN) 10. SILAMAGRO GIDA A.Ş. (SUAT YILMAZ-FİKRET GÖKÇINAR)
2013 YILI
TAT GIDA A.Ş. (ALİ ONUR) 5. DESTEK TARIM LTD.ŞTİ. (BÜLENT TINMAZ)
TAMEK GIDA A.Ş. (İLTER FIÇICI) 6. DEMİREL TARIM LTD.ŞTİ. (ŞABAN DEMİREL)
DİKEY GIDA A.Ş. (CÜNEYT DURMUŞ) 7. PİONEER TOHUMCULUK A.Ş. (LEVENT ERDEM)
DRAMALI UN A.Ş. (PINAR KUZU)
2014 YILI
SERDAR ÜN (SERDAR ÜN) 5. AKFİDEM KONSERVECİLİK (FERİT CAN KÖKER)
MİSYA GIDA A.Ş. (TOLGA PEHLİVAN) 6. LİMAGRAİN TOHUM A.Ş. (AYKUT ŞİNİK-MUSTAFA GÜLAÇ)
B.A.C. TARIM LTD.ŞTİ. (ADNAN ONARANEL) 7. OSFAR TARIM LTD.ŞTİ. (FARUK UĞUR)
KAR TOHUMCULUK LTD.ŞTİ. (GÜREL DİPLİ)
2015 YILI
ABC SALÇA A.Ş. (GÜRAY KARADENİZ) 5. DİLER YUMURTA LTD.ŞTİ. (MEHMET DİLER)
GÜN HAYVANCILIK LTD.ŞTİ. (YUSUF GÜN) 6. İGÜNMAR LTD.ŞTİ. (EKREM İŞCAN)
ESER SALÇA LTD.ŞTİ. (OSMAN ESER-İSA ÇAM) 7. S.S. KARACABEY SÜT KOOP. (CELAL ERİM)
BAZAAR GIDA LTD.ŞTİ. (BÜLENT ŞİMŞEK)
KARACABEY TİCARET BORSASI 2016-2017 YILLARINDA YÜKSEK DÜZEYDE TESCİL ÜCRETİ ÖDEYEN TÜZEL VE GERÇEK KİŞİ FİRMALARI:
SÜTAŞ A.Ş. (TARIK TEZEL), MATLI YEM A.Ş. (ÖZER MATLI), TARFAŞ A.Ş. (TARIK TEZEL), PROYEM SAN VE TİC. A.Ş. (ÖNDER MATLI), AGROMAR A.Ş. (DAVUT GÖKTAŞ), BERTAN UN LTD.ŞTİ. (BÜLENT BERTAN), K.BEY TARIM İŞLETMESİ MÜD. (ŞEFAATTİN ZEYBEK), SILAMAĞRO YAĞ SAN A.Ş. (SUAT YILMAZ), OLCA GIDA A.Ş. (H.ESEN ALTIKULAÇ), LİMAGRAİN TOHUM A.Ş. (AYKUT ŞİNİK), ÜN TURİZM İŞL. TİC. LTD. ŞTİ (SERDAR ÜN), B.A.C. TARIM LTD.ŞTİ. (ADNAN ONARANEL), FEYZ HAYVANCILIK A.Ş. (SENCER SOLAKOĞLU), DRAMALI UN A.Ş. (PINAR KUZU), ABC SALÇA A.Ş. (GÜRAY KARADENİZ), TAMEK GIDA SAN A.Ş. (GÖKHAN ÖNAL), TAT GIDA A.Ş. (AYTEKİN ERGÜN), ADA AGRO A.Ş. (SEZGİN TUNÇKOL), KAR TOHUMCULUK LTD.ŞTİ. (GÜREL DİPLİ), MURAT EFE (MURAT EFE), KARACA ZİRAİ ÜRÜN. LTD.ŞTİ (UFUK ŞEKER), PINAR KUZU (KARACABEY KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI)
Programda ayrıca protokolün katılımıyla, Karacabey Sanayi Sitesi içerisinde bin metrekaresi kapalı olmak üzere 3 bin metrekarelik bir alana inşa edilecek on bir dersliğin yanı sıra atölyeler, çok amaçlı konferans salonu, laboratuvar ve sosyal yaşam alanları bulunan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezinin temel atma töreni yapılırken, Karacabey Ticaret Borsası’nın öz kaynakları ile yapımı tamamlanan Gıda Tarım Ürünleri Çarşısı’nın açılışı ile Karacabey Ticaret Borsası Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin protokolü de gerçekleştirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.