“Ekmek İsrafına Dur!”

*Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Türkiye’de yaşanan ekmek israfının önlenmesinin önemine dikkat çekerek, belediye olarak son derece önemli tedbirler alındığını ve bu konuda, ilçe halkında gereken duyarlılığın artırılması çalışmalarına da büyük önem verdiklerini kaydetti.

Karacabey Belediyesi, ülke kaynaklarının bilinçli kullanımı adına başlattığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.
Kent genelinde ekmek israfının önlenmesi adına geliştirilen projeler kapsamında, şehrin büyük bir bölümüne ekmek toplama noktaları oluşturan Karacabey Belediyesi, bu konuda vatandaşlardan da tam puan toplamayı başardı.
Türk-İslam medeniyetinin geçmişten bu yana ekmeği kutsal bilen ve yerdeki ekmeği öpüp başına koyan bir medeniyet olduğunu dile getiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bu medeniyetin gerçek mirasçıları olarak da Karacabey’de bu bilincin çok daha yaygınlaşması adına önemli projelere imza atıldığını söyledi.
Türkiye’de yaşanan ekmek israfının önlenmesinin önemine dikkat çekerek, belediye olarak son derece önemli tedbirler alındığını aktaran Başkan Özkan, bu konuda ilçe halkında duyarlılığın artırılması çalışmalarına da büyük önem derdiklerini kaydetti.
1 Yılda 1,5 Milyar TL’lik kaynak heba oluyor
Bir yılda çöpe giden ekmek karşılığında, 1,5 Milyar TL’lik tutarında kaynağın heba olduğu bilgisini vererek, bu para ile 100 yataklı 84 hastanenin yapılabileceğini ve yaklaşık 40 bin kişinin de konut sahibi olabileceğine dikkat çeken Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; “İstatistiki rakamlar, ekmeğimizi israf etmememiz gerektiğini net bir şekilde anlatıyor. İsrafı önlemek için öncelikle ihtiyacımız kadar satın almak ve aldığımız ürünü doğru koşullarda saklamanın yanı sıra poşetlenmiş ekmek üretim oranının da artırılması büyük önem taşıyor” dedi.
Ekmek toplama ünitelerini yaygınlaştırıyoruz
Hazreti İbrahim Peygamber’in ‘Ekmek Kıssası’nda da rivayet edildiği üzere, ekmeğe saygı gösteren insanoğlunun, her zaman bollukla mükâfatlandırıldığını ifade eden Başkan Ali Özkan; “Ülkemiz adını en gelişmiş toplumlar arasına yazdırılma çalışmalarında, ‘Üretim Çalışmaları’ kadar ‘Kaynak İsrafını Önleme Çalışmaları’ da büyük önem arz etmektedir. Türk-İslam medeniyetinin mirasçıları olan bizler, geçmişten bu yana ekmeği kutsal bilen ve yerdeki ekmeği öpüp başına koyan aziz bir milletin evlatlarıyız. Belediye olarak bu duyarlılığın daha büyümesi adına ‘Ekmek Toplama Ünitelerimizi’ daha da yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca Karacabey’de bu bilincin çok daha yaygınlaşması adına önemli projelerimizi de kısa zamanda uygulamaya koyacağız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.