Eken ve Özatilla görevden alındı

Başkan Koç, Düzgören’i Belediye Başkan Yardımcılığına atadı:

Karacabey Belediye Başkan Yardımcıları Seçkin Eken ile Nurgül Özatilla, Başkan Ergün Koç tarafından görevden alındı. Belediye Başkan Yardımcılığına ise Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören atandı.

Belediye Başkanı Ergün Koç, AKP ile yolları ayırmasının ardından AKP’li Belediye Başkan Yardımcıları Seçkin Eken ile Nurgül Özatilla’yı da görevden aldı. Diğer taraftan Başkan Koç, Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören’i Belediye Başkan Yardımcılığına atadı.

Seçkin Eken ve Nurgül Özatilla’ya görevden alınma gerekçelerini yazılı bildiren Başkan Ergün Koç, bu uygulamanın kişisel değil tamamen siyasi olduğunu ifade etti.

Kişisel değil, siyasi

Koç, Eken ve Özatilla’nın görevden alınma gerekçelerini şu şekilde bildirdi; “Bilindiği üzere, 2009 Mart ayında yapılan yerel seçimlerde, şahsım Belediye Başkanlığı’na, şahsınız ise Belediye Meclis üyeliğine Adalet ve Kalkınma Partisi’nden seçildik.

İnandığımız değer yargıları, aldığımız talim, terbiye ve dünya görüşleri doğrultusunda aynı parti bayrağı altında Karacabey’imize daha iyi ve etkin hizmet verebilmek düşüncesiyle hep beraber yola çıktık. Ancak, uzun yıllar aldığım talim, terbiye ve eğitim çerçevesinde Karacabey’imize hizmet verebilmenin heyecanı içinde olmama rağmen, şahsıma insanlık dışı yapılan siyasi entrikalara daha fazla muhatap olmamak ve toplum nezdinde spekilasyona sebebiyet vermemek amacıyla 24.09.2012 tarihinde AKP İlçe Başkanlığına istifa mektubumu göndererek istifa ettiğim herkesin malumudur.

AKP’den istifamın sonuçlanması ile birlikte anılan parti bayrağı altında tarafımca Belediye Başkan Yardımcılığı görevine layık görülmenize rağmen bu aşamadan sonra şahsınızın Belediye Başkan Yardımcılığı adı altında Belediyemize hizmet vermeniz siyasi etiğe uygun değildir.

Ayrıca, şahsımda bu tür bir siyasi farklılaşma çerçevesinde birlikte Belediyemize hizmet verilmesi mümkün bulunmamaktadır. Bu güne kadar vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı size minnet ve şükranlarımı sunarım. Üzülerek ifade etmeliyim ki, bundan böyle Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alındığınızı bildirir, ömür boyu sağlık ve sıhhat içinde yaşamanızı temenni ederim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.