Eğitimdeki sorunları el birliğiyle çözmeliyiz!

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü, dün Okul Aile Birliği başkan ve yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kaymakam Ahmet Yurtseven, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve okul müdürlerinin de katıldığı toplantıda yeni eğitim sistemi ve Büyükşehir yasasının eksi ve artıları tartışıldı.
    Öğretmenevi'nde yapılan kahvaltılı toplantıda okullarının sorunlarını paylaşan Okul Aile Birliği başkanları, bazı önemli konularda devlet desteğine ihtiyaç duydukları mesajını verdi.
    Okullarının temizlik, hizmetli, güvenlik, öğretmen, engelli öğrenciler için asansör, ek derslik ve diğer eksikliklerini Kaymakam Ahmet Yurtseven'e anlatan veliler, bu tür toplantıların daha sık yapılması gerektiğine dikkat çekti.
    Yeni eğitim sistemi olan “4+4+4”ün olumlu ve olumsuz etkilerinin olabileceğine dikkat çeken Kaymakam Ahmet Yurtseven, okulların eksikleri konusunda her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini söyledi.
    Her velinin okuluna sahip çıkmasını isteyen Kaymakam Yurtseven, önemli sıkıntılarda devletin yanlarında olduklarını ifade etti.
Yeni eğitim sistemine kademeli olarak geçileceğini belirten Yurtseven, “Herkesi mutlu etmek çok zor. Mutlaka kafalarda kuşku uyandıran durumlar olacak. Bu soru işaretleri ise, zaman içinde çözüme kavuşacaktır” diye konuştu.
Yeni Büyükşehir Yasası ile İl Özel İdarelerin kaldırılacağını belirten Kaymakam Ahmet Yurtseven, “Okullarımızın bir çok önemli sıkıntısını çözen İl Özel İdare'nin kaldırılmasının olumlu, olumsuz etkileri olacak. Birçok eğitim hizmetleri artık Belediyeler tarafından yürütülecek. Burada önemli olan okullarımızın mağdur edilmemesidir” dedi.
Okulların temizlik sorununun Belediye öncülüğünde gerçekleşeceğini dile getiren Yurtseven, “Ders bitiminin ardından Belediye ekiplerimiz okullarımıza gelerek 1-2 saat içinde temizliğini yapacak. Bu uygulamaya başladık” dedi.
Eğitimdeki sorunların el birliğiyle çözülebileceğini anımsatan Kaymakam Yurtseven, “İhtiyaçlar ve sıkıntılar hiçbir zaman bitmez. Sorunları ancak paylaşarak çözebiliriz” diye konuştu.
Karacabey Lisesi, taşınmak istemiyor!
Diğer taraftan toplantının en dikkat çeken noktası, Karacabey Lisesi'nin Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu'na taşınması konusuydu.
    Karacabey Lisesi Okul Aile Birliği yöneticileri, okullarının Anadolu Lisesi'ne dönüşmesi sonrası Şehit Serkan Şahin İlköğretim'e taşınmalarıyla derslik sıkıntısı yaşayacaklarını dile getirdi.
    Karacabey Lisesi'nin 24, Şehit Serkan Şahin İlköğretim'in ise 19 dersliği bulunduğuna dikkat çeken Okul Aile Birliği yöneticileri, “Okulumuz Anadolu Lisesi olduğunda ve Şehit Serkan Şahin İlköğretim'e taşındığımızda, kontenjan sorunu doğacak. Ancak yerimizde kalırsak, daha fazla kontenjana sahip olacağız. Bunun yanı sıra velilerimizin, Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu binasının sağlamlığı konusunda da endişeleri var. Karacabey Lisesi velileri olarak, yerimizde eğitime devam etmek istiyoruz” dedi.
    Karacabey Lisesi'nin önümüzdeki yıl Anadolu Lisesi olarak hizmet vereceğini belirten Kaymakam Yurtseven ise, “Bu tür olaylara objektif bakmalıyız. Karacabey Lisemiz, ilçemizin en köklü okuludur. Ancak önümüzdeki yıl Anadolu Lisesi adı altında hizmet verecek. Yani ismi değişeceği için olumsuz bir etkisi olmayacak. Diğer taraftan ilçemizdeki birçok ilköğretim okulumuzun yeni eğitim sistemiyle birlikte öğrenci kapasitesi arttı. İlk ve ortaokul öğrencilerinin birbirinden ayrı eğitim görmeleri gerekir. Karacabey Lisesi'ni Şehit Serkan Şahin İlköğretim'e taşırsak, ilçemizdeki ortaokul öğrencilerimizin büyük kısmını buraya yerleştirebiliriz. Bu şekilde ilkokul öğrencileri de rahatlar.
Esentepe Mahallesi'nin “Liseler Bölgesi” olması nedeniyle Karacabey Lisesi'nin de gelmesi iyi olur. Tüm liseleri bir arada toplamış oluruz. Tabi bu söylediklerimiz şuan için yalnızca düşünceden ibaret. Taşınma durumunda olumlu-olumsuz etkiler olacaktır. Sizlerden isteğimiz, kendinizi bir Kaymakam'ın, Milli Eğitim Müdürü'nün yerine koymanızdır” şeklinde sözlerini noktaladı.
    Kahvaltılı toplantının son bölümünde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul aile birliği yöneticileri ve idarecilerine kahve takımı hediye edildi. Hediyeleri ise, Kaymakam Ahmet Yurtseven takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.