Eğitimde umut verici gelişmeler!

 

Matlı’nın Milli Eğitim Müdürlüğü ziyareti çok verimli geçti:

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’ne önceki gün gerçekleştirdiği ziyarette heyecan verici gelişmeler yaşandı. Sıkıntıları dinleyen Matlı; TİGEM arazilerine Eğitim Vadisi projesi, engelliler için İş Okulu, Fen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, ilçeye yeni okulların yapılması ve ek derslik ihtiyaçları gibi konularda müjdeli haberler verdi.

            Ziyarete Matlı dışında; AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Arı, Nevzat Kaya ve Mehmet Aydın ile AKP ilçe yöneticileri katıldı.

            Karacabey’deki eğitim konusunun açık yüreklilikle ele alındığı ziyarette konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Eğitimde başarı anlamında çok iyiyiz. Ancak derslikte çok kötüyüz. Okul alanlarımız yok. Büyük düşünmemiz gerekiyor. Muhsin Özdamar, Atatürk ve İstiklal İlköğretim Okullarımızın bir an önce rahatlaması gerekiyor. Örneğin Canbalı Mahallesine bir ilköğretim okulu yapabilirsek, sıkıntılarımız azalır. Birçok okulumuzda öğrenci nüfusu giderek artıyor.

            İyi bir planlamaya ihtiyacımız var. Aslına bakarsanız en büyük hayalimiz TİGEM arazilerine ‘Eğitim Vadisi’ kurulmasıdır. Bu projenin gerçekleşmesi Karacabey’i olduğu kadar Mustafakemalpaşa’yı da rahatlatır.

            Sizlerin de büyük çabası ile Sağlık Meslek Lisesi önümüzdeki yıl Taşlık’ta açılacak. Şu an için 48 Acil Tıp Sekreterliği ve 24 de Tıbbi Sekreterlik olmak üzere 72 kontenjan açılacak. Talebe göre önümüzdeki yıllarda bölümler artabilir.

            Engellilerimize yönelik İş Okulu açılmasını istiyoruz. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek, ilçeye çok önemli bir hizmeti kazandırmış oluruz. Bu konuda İmaret Cami yanında (Selimiye Mahallesi) Kızılay’a ait bin 573 metrekarelik yeşil alanın çok uygun olduğunu düşünüyoruz. Bu alan eğitime kazandırılırsa, büyük iş başarmış oluruz.

            Fen Lisesi konusunda sıkıntımız kalmadı. Sizlerin desteğiyle protokol değişti ve ilçemize Fen Lisesi kazandıracağız. İnşaatın bitmesiyle okul hizmete girecek.

            Karacabey’in eğitimde daha da yükselmesi için desteğinize ihtiyacımız var. Bu katkıyı sağlayacağınızdan da kuşkumuz yok” dedi.

            Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’i dikkatle dinleyen ve bazı notlar alan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, ilçedeki eğitime birlikte katkı sağlamak istediklerini söyledi.

            Sıkıntıların çözümü adına elinden geleni yapacağının sözünü veren ve umutlu konuşan Matlı, “Eğitimde başarı için birlikte hareket edelim. Düşüncelerinize katılıyorum. Yeni okul ve derslik yapımı konularını hızlandıracağız. Eğitim Vadisi konusunda, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşeceğim. Açıkçası benzer durum sağlık konusunda yaşandı. TİGEM arazilerine yeni bir hastane yapılmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile görüşmüştüm. Ancak pek sıcak bakılmamıştı. Çünkü Sağlık Bakanlığı, yeni yapılacak hastanelerin şehir dışında olması fikrine karşı çıkıyor. O nedenle bu konu askıya alınmıştı. Eğitim Vadisi ile ilgili bu kez de Milli Eğitim Bakanlığıyla görüşeceğim. Bakalım onlar ne düşünecek. Aynı şekilde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile de bir araya gelmemiz gerekecek. Olmayacak bir şey değil. Bu konuda gerekli girişimleri başlatacağım.

            Engellilerimiz için düşündüğünüz İş Okulu projesi çok güzel bir hizmet olur. Bu konuyla ilgili de Kızılay Genel Merkezi ile görüşeceğim. Söz konusu arsanın eğitime kazandırılması için elimden geleni yapacağım.

            Az önce de söylediğim gibi, eğitime hizmet adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Birlikte hareket edelim ve büyük düşünelim” şeklinde sözlerini noktaladı.    

               

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.