Eğitimde işbirliği sınırları aştı

Sütaş'ın katkılarıyla, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu, Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Kold College tarafından düzenlenen “4. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi”, bugün yapılıyor.
Karacabey MYO Süt Topluluğunun ev sahipliğinde, Ticaret ve Sanayi Odası'nda saat 09.00'da başlayacak öğrenci kongresi öncesinde dün Danimarka, Fransa, Slovenya ve Makedonya'daki mesleki eğitim yetkilileriyle bir araya gelindi.
KMYO Müdürü ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak önderliğinde yapılan, “Eğitimde İşbirliği” konulu toplantıda, yabancı konuklara önemli bilgiler verildi.
İlk olarak Uludağ Üniversitesi ve Karacabey Meslek Yüksek Okulu hakkında genel bilgiler sunan Ak, Karacabey'in de süt hayvancılığı ve tarım sektöründe ülkenin önemli ilçeleri arasında yer aldığını dile getirdi.
Eğitimde işbirliği konularına değinen Prof. Dr. İbrahim Ak, Karacabey Meslek Yüksek Okulu olarak Sütaş'la yakın iletişim içinde olduklarını kaydetti. KMYO'nun ilk olarak 1996 yılında eğitimde işbirliği protokolünü Sütaş'la imzaladığı bilgisini veren Ak, daha sonra yine Sütaş'la 2010 yılında eğitim koordinatörlüğü, 2011'de mesleki eğitim burs protokolü imzaladıklarını kaydetti.
Mesleki eğitimde ilk kez Slovenya'nın Maribor Koleji ile ulusal işbirliği protokolü imzalandığını ifade eden İbrahim Ak, daha sonra 2012'de Danimarka'nın Kold Koleji, Fransa'nın Agricultural Koleji ile benzer bir işbirliği içine girdiklerini söyledi. Prof. Dr. Ak, son olarak Makedonya'nın Cyril and Methodius Üniversitesi ile imza aşamasına geldiklerini açıkladı.
KMYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, “Bu yıl uluslararası boyut kazanan IV. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi'nde insan sağlığı için en değerli gıda olan sütün üretimi, işlenmesi ve tüketimi, süt hayvancılığı ve süt teknolojileri konularında bilimsel çalışmalar yer alacak.
Dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz öğrenci kongresinde sizleri aramızda görmekten onur duyuyoruz. Kongremizde ayrıca, Aksaray ve Bingöl ile çeşitli üniversitelerden de konuklarımız olacak. 4 yıl önce Karacabey bünyesinde başlayan öğrenci kongremizin, şu anda yurt dışına yayılmasından dolayı çok mutluyuz. Bilimsel ve kültürel anlamda da bu tarz etkinliklerin bizleri birbirimize yakınlaştırdığı kanaatindeyim” diye konuştu.
    Sütaş'ın Karacabey Meslek Yüksek Okulu'na süt hayvancılığı ve mesleki eğitimlerin yanı sıra, birçok alanda büyük yararı olduğuna dikkat çeken Ak, eğitimde işbirliğinin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.