‘Eğitimde çözümler kaldırımda değil’

Karacabey’de eğitim sorunlarının tartışıldığı bir toplantıda, kaldırım işgali ve ilçedeki alkollü eğlence mekanlarında bayan garson çalıştırılmasını gündeme getiren eğitimcilere Başkan Koç, tepki gösterdi.
Bazı kişi ve çevrelerin asıl hedefi bir kenara bırakarak, konuşmalarıyla siyasi rant beklentilerini ortaya koyduklarını belirten Belediye Başkanı Ergün Koç,”Karacabey Belediyesi eğitime verdiği önemi, okullara ve öğrencilere verdiği sınırsız destekle her zaman göstermiştir. Bunu kıskananlar varsa ve eğitim sorunlarına unutup, kaldırım işgali ve bayan garson çalıştırılması gibi konuları tartışmak istiyorlarsa bunun yeri o toplantı değildir. İlgili makamlara giderlerse kendilerine yasaların emrettiği hükümlerin nasıl uygulandığını açıklayabilirler. Türkiye’de ve ilçemizde eğitimin önde gelen sorunu kaldırım işgali değil eğitim sistemidir. Bir söz vardır; küçük düşünenler küçük sorunları, büyük düşünenler ise sistemleri tartışır, derler. Gelin, hep birlikte ülkemizin eğitim sistemini ne gibi katkılar sağlayacağımızı bir toplantıda tartışalım. Kaldırımlar üzerinden siyasi rant sağlamayı bırakalım da, hepimiz geleceğin Türkiye’sine neler verebileceğimize odaklanalım.” diye konuştu.
Türkiye’de ve Karacabey’de kaldırım işgali ile bazı işyerlerinde bayan garson çalıştırılması konularında yasalara aykırı her hareketin cezalı işlemlerle karşılaştığını ve Belediye’nin de bu konularda oldukça duyarlı davrandığını kaydeden Koç günümüzde bazı kişilerin siyasi kimlik taşımalarına rağmen kamu çatısı altında bu tür toplantılara katılmasını etik açıdan doğru bulmadığını belirtti. Koç, eğitim sorunlarının yanlış yollarda aranması halinde çözümsüzlük ve yanılgılar ortaya çıkacağını savundu.
Okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite çağındaki öğrencilerin sorunlarıyla, mevcut eğitim sistemini gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirmeyi unutan bazı kişilerin eğitime gereken katkıyı sağlayamayacağını söyleyen Belediye Başkanı Ergün Koç, eğitim sorunlarını yanlış noktalarda arayanlara şu eleştirileri yöneltti, “Karacabey Belediyesi, şu anda Türkiye’de eğitime en fazla destek veren kurumların başında gelmektedir. Eğitim sorunlarına hatalı gözlükle bakanlara önce yaşam boyu eğitim kuralını hatırlatmak ve gerçekleri görmek için daha fazla araştırmalarını tavsiye ederim. Günümüzde Türk eğitim sistemi binlerce öğretmen açığını henüz kapatamazken, okullarda ve aile içinde şiddetin yanı sıra, uyuşturucu ve madde bağımlılığı gibi konularda konferanslar birbirini izlerken, ayrıca mesleki eğitim konusunda ülkemizin büyük firmaları gazetelere tam sayfa ilan vererek, yetişmiş, eğitimli insan gücü aradıklarını vurgularken, dam üzerinde saksağan misali kaldırım işgalini gündeme getirmek hangi amaca hizmet etmektedir? Eğitim sistemini sorgulamayı bırakıp, dünyadaki çağdaş eğitim projelerini tartışmayı göze alamayanların, sorunların çözümünde konuyu saptırmaları eğitimimiz adına çok üzücüdür. Türkiye’de eğitimin gerçek sorunlarını tespit edecek ve bu konuda çözüm önerileri üretecek, sistemde başarıyı ve kaliteyi ön planda tutacak yetenekli insanlara ihtiyaç vardır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.