Eğitim Sen’de Irmak dönemi

Eğitim Sen Karacabey İlçe Yürütme Kurulu, geçtiğimiz Pazar günü 10. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Eğitim Sen İlçe Binası’nda yapılan seçim sonunda İlçe Baş Temsilciliği’ne Erdoğan Irmak getirildi.
Eğitim Sen İlçe Temsilciliği’nin 15 Ocak 2017 Pazar günü yapılan 10. Olağan Genel Kurulu, emekli öğretmenlerden Sebahaddin Soner’in Divan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Soner’in yanı sıra divan kurulunda Nejdet Hazımoğlu ve Abdülcelil Ergün de görev aldı.
Ardından yapılan seçim sonunda Eğitim Sen İlçe Baş Temsilciliği’ne Erdoğan Irmak getirildi. Genel Kurul’da Erdoğan Irmak başkanlığındaki Eğitim Sen’in yeni İlçe Yürütme Kurulu’nda ise şu isimler görev aldı:
Erdoğan Irmak (İlçe Baş Temsilcisi), Mazlum Akdağ (İlçe Sekreteri), Sinan Tunç (Mali Sekreter), Erol Karabudak (Örgütlenme Sekreteri) ve Zakir Üngör (Basın Yayın Sekreteri)
Genel Kurul sonrası Erdoğan Irmak başkanlığında yenilenen Eğitim Sen İlçe Eğitim Yürütme Kurulu, açıklama yaptı. Eğitim adına onurlu mücadeleye bundan sonra da devam edeceklerini duyuran Yürütme Kurulu üyeleri, şu ifadelere yer verdi: “Eğitim emekçilerinin ülkemizde yüz yıllık onurlu mücadele geleneğinde devraldığımız görevin gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Devraldığımız görevin, ülkemizde genelde tüm emekçilerin, özelde de eğitim ve bilim emekçilerinin onurlu mücadele sürecinin bir parçası olduğunun bilincindeyiz. Ülkemizde eğitim ve bilim emekçileri; eşitlik, özgürlük, güzel bir gelecek ve insanca bir yaşam yolunda çok uzun bir mücadele tarihine sahiptir. Eğitim Sen de, bu uzun mücadele geleneğinin yarattığı değerler üzerinde yükselmiş ve bu değerlere yenilerini eklemeyi başarmıştır. Eğitim Sen’in mücadele tarihinin ardında TÖS, TÖB-DER, Eğit-Der, Eğitim-İş, Eğit-Sen’in mirası bulunmaktadır. Yeni dönemin yönetim kurulu olarak ilk hedefimiz, bu mirasa bağlı kalmak; yaratılan mücadele değerlerine yenilerini eklemek ve ülkemizde genelde tüm emekçilerin, özelde de eğitim ve bilim emekçilerinin demokratik bir ülke, onurlu ve hakça bir yaşam mücadelesine ivme kazandırmaktır.
Sosyal devletin hızla aşındırıldığı, eğitimin ve sağlığın birer hak olmaktan çıkartılmakta olduğu ülkemizde, herkese parasız ve eşit eğitim talebini yükseltmeye devam edeceğiz. Eğitim Sen, önceki dönemde olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de emeğin kazanılmış haklarının ortadan kaldırılmasının, kamusal hizmetlerin ticarileştirilmesinin ve özelleştirmelerin karşısında olacaktır. Özelleştirmelere, esnek ve sözleşmeli çalışma yöntemleriyle çalışma hayatının güvencesiz hale getirilmesine, işsizliğin ve yoksulluğun artmasına karşı kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Sendikamızın dayandığı yüz yıllık mücadele geleneğine paralel olarak, önümüzdeki dönemde de sendikal hakların yanı sıra ülkemizin demokrasi mücadelesinin öznelerinden birisi olmayı sürdüreceğiz. Anti-demokratik uygulamalara, toplum üzerindeki baskılara, her türlü ayrımcılığa karşı demokratik gücümüzü kullanmayı sürdüreceğiz. Laik, bilimsel ve demokratik eğitimi her ortamda savunmaya devam edeceğiz.
Sendikamız, kapitalizmin tüm insani değerleri metalaştırdığı, savaşlar, yoksulluk ve açlıkla dünyayı yaşanmaz hale getirdiği bir dönemde insanca yaşam, eşitlik, barış ve kardeşlik talebini yükseltmeye devam edecektir.
Yeni ilçe yürütme kurulu olarak sendikamızdan her ne sebeple olursa olsun istifa etmiş ve gönülleri bizimle beraber olmasına rağmen halen sendikamıza üye olmamış olan tüm arkadaşlarımızı, Eğitim Sen’e üye olmaya davet ediyoruz. Bizler bundan önce olduğu gibi önümüzdeki dönemde de İlçe Yürütme Kurulu’ndan işyeri temsilciliklerine kadar, örgütsel birlik içinde, şevkle, kararlılıkla sizinle beraber mücadelemize devam edeceğiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz, Yaşasın EĞİTİM SEN, Yaşasın KESK.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.