EĞİTİM İŞ SENDİKASINDA VATANSEVERLİĞE DARBE!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Saygıdeğer Karacabeyliler,
Saygıdeğer Öğretmenlerim;
Eğitim İş Sendikasına üye 7 Öğretmenimiz Diyarbakır Annelerini ziyaret edince SENDİKADAN ATILDILAR. Dünyanın hangi ülkesinde bir Eğitimci, Yurtseverliğinden dolayı sendikadan atılır? Sözüm ona Demokrasi zırhı ve Adalet zırhını kullanan bir avuç piyon, bir avuç liboş Yurtseverleri Çağdışılık, Faşizmle suçluyor. Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün temel yanı Antiemperyalist olmasıydı. Bu uğurda bir Bağımsızlık Ateşi yaktı. Ardından Tam Bağımsız Türkiye için Devrimler gerçekleştirdi.
7 Öğretmenimize yapılan bu eylemi şiddetle lanetliyor. Vatan Bütünlüğü ve Ulus Birliği için Öğretmenlerimizin Delegelere seslenişini aynen yayınlıyorum.
. . . . . . . . . . . . . . . . DEĞERLİ EĞİTİM İŞ DELEGELERİ!
Sendikamızı kuranlar 17 Ekim 2005’te hangi amaç ve ilkeler temelinde birleşmişlerse biz de aynı anlayışla bölücülüğe ve PKK’ya isyan eden anaları ziyaret ettik. Bu isyan, bu çığlık evlatları dağa kaçırılan anaların, AYBÜKE VE NECMETTİN öğretmenin çığlığıdır. Seyretmedik, sessiz kalmadık, destek verdik. Analar tüm milleti birleştirdi. ABD işbirlikçisi PKK rahatsız oldu. Atatürk Diyap ağalarla Türkle Kürdü tüm milleti emperyalizme karşı birleştirerek istiklal savaşıyla cumhuriyeti kurdu. O Cumhuriyet Aziz Sancarları, Yaşar Kemalleri, Ahmet Arifleri, Cemal Süreyyaları Cahit Sıtkıları yetiştirdi. Biz aynı temelde gençlerimiz emperyalizmin askeri olmasın, kurşunu olmasın, Aziz Sancar olsun, Yaşar Kemal olsun, Cemal Süreyya olsun istiyoruz. Bu nedenle eğitimciler olarak elimizi uzattık, kardeşlik vurgusu yaptık. Sadece dışarıdan destekçi olmadık. TÖS çizgisini benimsedik, Devrimci Öğretmen Andı’na sadık kaldık, anayasal bir hak olan &Eğitim Hakkı&nı savunduk. Bunu yapmak suç değil, birinci vazifemizdir. Biz vazifemizi yerine getirdik. Eğitim İş de TÖS mirasçısı olarak yalnız vicdanıyla değil, örgütsel kimliğiyle Diyarbakır’da anaların yanında olmalıydı.
SENDİKAMIZA KARŞI DEĞİL, PKK’ya KARŞI YÜRÜDÜK.
Atatürkçü, devrimci sendikal hareketin geleneklerine, TÖS’ün devrimci öğretmen andına uygun hareket ettik, Cumhuriyetimiz ve ulusal bağımsızlığımız için Diyarbakır’a gittik. Teröre karşı durduk. Ne mutlu bizlere analar direniyor, PKK çözülüyor, çocuklar analarına kavuşuyor.
Biz sendika tüzüğüne ruhuna aykırı hareket etmedik. Savunduğumuz tüm ilke ve değerler Eğitim İş ilke ve değerleridir. Eğitim iş tüzüğü Cumhuriyeti ve kazanımlarını koruma görevi vermiştir. Eğitim İş tüzüğünün 4/A maddesi Cumhuriyet devrimini temel bir ilke ve değer kabul etmiştir. Eğitim İş tüzüğümüzün 4/C maddesinde yer aldığı üzere tam bağımsızlıktan yana antiemperyalist bir örgüttür. Devamında ırkçılığa, gericiliğe ve bölücülüğe karşı olunduğu yazılıdır. Sendikamız tüzüğün 3/C maddesinde ifade edildiği gibi Cumhuriyeti ve ülke bütünlüğünü savunmak için her türlü çabayı gösterme irade ve kararlılığı bulunmaktadır. Biz bu irade ve karara uygun hareket ettik.
Diyarbakır ziyaretimiz sendika tüzüğüne, hukukuna ve işleyişine aykırı değildir. Ziyaretimiz bir grup kararıdır ve grubumuzun sınıf mücadelesini tam bağımsız ve demokratik Türkiye mücadelesiyle birleştirme amacına yöneliktir. Ziyaret Hepimizin Sendikası grubunu bağlamakta, örgütümüzü temsil iddiası taşımamaktadır. Herhangi bir örgüt flaması, amblemi, dövizi, pankartı bulunmayışı böylesi bir niyet ve çabanın olmadığının en net delilidir.
DEĞERLİ DELEGE ARKADAŞLAR
Sendika ve kitle örgütleri farklı fikirlerin kendilerini özgürce ifade ettikleri demokratik yapılardır. Farklı fikirler sendika içi demokrasinin en önemli güçleridir. Sendika tüzüğümüzün 4/F maddesi sendika içi muhalefetin demokratik mücadelesini güvence altına almaktadır. Sendikamızın tüzüğüyle açıkça çelişmeyen her fikre saygı duyulmalı, demokrasi çıtası yükseltilmelidir. Sendikamız sınıf ve kitle sendikacılığını benimsemiştir, kitleselleşebilmek için temel ilkelerimize aykırı olmayan her fikre açık olmalı, fikrin karşısına fikir koymalıyız.
DEĞERLİ DELEGE ARKADAŞLAR!
Uydurma delillerle, yürürlükte olmayan Disiplin Yönetmeliğine dayanarak, hukukî temelden olarak alınan ihraç kararlarına geçit verme!
İradenle sendikal mücadeleye damga vur!
Sendikamıza sahip çı!
Yaşasın Eğitim İş!
Yaşasın mücadelemiz!
……………………………………………..
VATANINI KUTSAL BİLMEYENİN İNSANLIĞI OLAMAZ.
7 ÖĞRETMENİMİZİN YANINDAYIM.
ALINLARINDAN ÖPÜYORUM.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.