Eğitim Bir Sen’den coşkulu yemek

Karacabey Eğitim Bir Sen üyeleri, önceki gün birlik ve beraberlik yemeğinde buluştu. “Gelin Tanış Olalım Muhabbeti Daim Kılalım” parolasıyla gerçekleşen etkinlikte, Karacabey'e yeni atanan ve ilk kez öğretmenliğe başlayanlarla bir araya gelindi.
Class Düğün Salonu'ndaki yemeğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, bir dönem Karacabey'de Şube Müdürlüğü görevi yapan Osmangazi Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arı, Karacabey Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın, Bursa Eğitim Birsen Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Sarıgül ve Ramazan Acar, okul müdürleri, öğretmenler, memurlar ve Eğitim Bir Sen üyeleri katıldı.
Eğitim Bir Sen Karacabey Temsilcisi Atilla Baydar, kendilerini bu gecede yalnız bırakmayan başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ile tüm misafirlere teşekkür etti. Karacabey'e yeni atanan ve öğretmenliğe ilk defa başlayanlara da “hoş geldiniz” diyen Baydar, Eğitim Bir Sen olarak tüm eğitim çalışanları adına üstlendikleri misyonu ve kendilerine verilen yetkiyle eğitim çalışanlarının haklarını sonuna kadar savunduklarını kaydetti.
Bununla birlikte daha demokratik ve özgür bir yaşam için mücadele ettiklerinin altını çizen Baydar, eğitimcilerin gerçek örgütlenme adreslerinin Eğitim Bir Sen olduğunu söyledi. Atilla Baydar, “Biz herkesi kucaklayan ve insan merkezli bir oluşumuz. Bizi var eden değerlerimiz temelinde sendikacılık yapıyoruz. Son zamanlarda aramıza sokulmak istenen nifaklara karşı çok uyanık olmalıyız. Şairin dediği gibi, 'Girmeden bir millete tefrika ona düşman giremez,' Toplu vurdukça kalpler onu top bile söndüremez” dedi.
Baydar'ın ardından konuşan İl Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Acar, ekmek için, özgürlük için yola çıkan Eğitim Bir Sen'in ulaştığı seviyenin, üyelerin özverisiyle gerçekleştiğini ifade etti.
Acar, “Gerçek örgütlenme hem özlük hakları, hem de değerler sendikacılığı mücadelesini birlikte yürütmektir ki, Eğitim-Bir-Sen'in bütün çabaları bu temel hakları muhafaza etmeye ve daha da ileriye taşımaya yöneliktir. 2012 yılı itibarıyla Eğitim Bir Sen 231 bin ve Memur-Sen'in de 650 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük sendikası ve konfederasyonu haline gelmiştir.
Bu yüzden Eğitim Bir Sen'in üstlendiği sendikal misyon ve yürüttüğü çalışmalar tarihe not düşmek adına çok önem arz ediyor. Ayrıca hem bu misyonun hem de sendikal çalışmaların takdiri sözde sendikaların değil, yalnızca milletin teveccühüyle ölçülebilir. Eğitim Bir Sen, daha çok millet, daha az devlet anlayışıyla hareket etmekte; bürokratik oligarşinin toplum mühendisliği ve jakoben yaklaşımı yerine millet iradesinin hakim olduğu özgürlükçü anlayışı bitmek tükenmek bilmeyen bir azim ve gayretle yol haritası olarak görüp gücünü çoğunluktan değil, kuruluş ilke ve değerlerinden alan yapısıyla çalışmalarını yürütmektedir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Karacabey Eğitim Bir Sen'in eski başkanlarından Yusuf Aka, Sezai Şafak ve İsa Aydemir'e hizmetlerinden dolayı plaket verildi. Daha sonra da Karacabey Milli Eğitim Şube Müdürü iken Bursa'ya atanan ve burada Osmangazi Mili Eğitim Şube Müdürlüğü görevine getirilen Mehmet Arı da plaketle onurlandırıldı.
Bursa Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu üyelerinden Ramazan Acar ise, başarılı çalışmaları nedeniyle Karacabey Temsilcisi Atilla Baydar'a plaket sundu.
Oldukça yoğun ve görkemli bir ortamda gerçekleştiği gözlenen yemekte, daha önce Karacabey de görevliyken ilçe dışına atanan eski yöneticiler ve üyeler hasret giderdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.