“Efsane Başkanlar” Bursa’da bir araya geldi!

Yerel seçimler yaklaşırken ‘Efsane Başkanlar Anlatıyor’ programı ile Milli Görüş belediyeciliğinin efsane başkanları Bursa’da bir araya geldi. Efsane başkanlar, belediye başkanı oldukları dönemde yaşadıkları tüm zorlukları, bu zorluklardan nasıl çıktıklarını, millete nasıl hizmet ettiklerini ayrıntılı bir şekilde anlattı.
31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken Saadet Partisi Bursa Teşkilatı ‘Efsane Başkanlar Anlatıyor’ programı ile Milli Görüş belediyeciliğinin efsane başkanlarını bir araya getirdi. Programa Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Van Belediyesi eski Başkanı Fethullah Erbaş, Gürsu Belediyesi eski Başkanı Mehmet Birgül, Erzurum Belediyesi eski Başkanı Prof. Dr. Ersan Gemalmaz, Kütahya Belediyesi eski Başkanı Süleyman Canan, Üsküdar Belediyesi eski Başkanı Yılmaz Bayat ve Rize Kendirli Belediyesi eski Başkanı Salih Uzun’un yanı sıra Saadet Partisi Bursa İl Teşkilatı mensupları katıldı
Saadet Partisi Mahalli İdareler Genel Başkanı İlyas Tongüç, “İlk defa milletimiz hizmet nedir onu gördü. ‘Biz hazırız, aynı hizmetleri yapmaya hazırız’ diyoruz. Efsane belediyeler ve 54. hükümetin gayretli çalışmalarını görmüş, milletimize hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Rize belediye başkanına içi para dolu çantayı koyarak bizden aday ol dediler ama başkan bunu reddetmiştir. İstanbul’dan para çantası getiren zat, ‘Bunu kuruşuna kadar burada dağıtarak seni kazandırmayacağım’ diyor. Bizim başkan buraya bir kamyon para getirsen de Allah’ın nasip ettiğine engel olamayacaksın diyor ve seçimi kazanıyor” diye konuştu.
Kütahya Belediye Başkanı Süleyman Canan, görev başına gelince üç “P” modelini uyguladıklarını dile getirdi. Canan, “Biz gelince üç “P” modeline sahip çıktık. Program, personel, p ara. Bu üç “P” modeline özen göstermeye çalıştık. Personel beni alkışlarla karşıladı, başkanlığımın sonunda gözyaşlarıyla uğurladı. On yıl boyunca başkan odasında hiçbir yenileme yapmadım. Bunu bütün personel benimsedi. Para yok, borç çok. Bizim bir şeye ihtiyacımız var. Biz bu makama niçin geldik, adil düzen diyoruz, bunun icraatını yapmaya geldik. Encümen üyeliğine muhalefetten iki kişi aldık. Belediyenin borcunu, personel şişkinliği ne kadar? Bunları bilmeniz gerekiyor. Kütahya deprem bölgesi, üçte ikisi kaçak inşaat. Bunu devlet yapamıyor. Biz imar uygulaması yaptık. Bu en zor iştir. Biz mahallelerde halk meclisi kurarak kaçak binalar için halkımızla bir araya geldik. Yüzde otuz belediye payı… Buna halkı ikna ettik. 15 bin müstakil tapu uygulaması yaptık” şeklinde konuştu.
Van Belediyesi Başkanı Fethullah Erbaş, “Van belediye başkanı olduğumda, bir yılda dört yüz işçinin işe alındığını, çalışanların ise altı aydır maaş alamadığını gördük. 65 milyar borç var o gün. Van’da su yok. Kuyu açıp idare edin diyorlar. Biz de 50 km öteden Başkale’den su getirdik. Mucur çok pahalı. Metreküpü 43 lira. Biz kamyonunu 8 liradan aldık. Asfaltı İran’dan bedavaya aldık. Sıcak asfalt 30 cm kalınlıkta 250 km asfalt yaptık. Bütün zorluklara göğüs gerdik” diye konuştu
Rize Kendirli Belediye Başkanı Salih Uzun, “Belediyeyi alınca devamlı belediyenin borcu yükseliyor, faizleri ise daha çok yükseliyordu. Baktık olmayacak, Ankara’yı ve bakanları araya sokarak faizleri durdurduk. Böylelikle borç azalmaya başladı. On yıl boyunca faizli kredi çekmedik. Bizden öncekiler yardım alıyordu. Biz de o gün iki bin torba çimento istedik, vereceklerdi. Ama aylar geçti çimentolar gelmedi” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.