“Ebelik yasası bir an önce çıkartılmalı!”

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanı Süleyman Tuğ, her yıl 21 – 28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ebeler Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. İnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden birini icra eden ebelerin ülkenin en ücra köşelerinde bile bu kutsal görevlerini yerine getirdiklerine dikkat çeken Başkan Tuğ, anne ve bebek sağlığı için yürüttükleri çalışmalarla ilk sağlık hizmetini sunan ebelerin hak ettikleri değeri görmediklerini söyledi. Tuğ, “Elinde doğduğumuz, dünyaya geldiğimizde ilk tanıştığımız insanlar olan ebelerimizin ‘Ebeler Haftası’nı kutluyorum.” dedi.
CHP İlçe Başkanı Süleyman Tuğ, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “İnsanlık tarihi kadar eski olan bu mesleğin ülkemizde hala bir kanunun olmaması her şeyden önce büyük bir ayıptır. Ebelerin çalışma hayatlarını yönetmeliklere hapsedenler artık bu yanlışa son vermeli ve ebelik yasası bir an önce çıkartılmalıdır. Anne ve çocuk sağlığını çok önemsediklerini ifade eden ve sürekli olarak ailelere çocuk yapma tavsiyesinde bulunan siyasi iktidarın ebelerin yığınla birikmiş bu sorunlarına kulak tıkaması ise bir tezat olarak karşımıza çıkmaktadır.
Türkiye’de sağlık çalışanını mağdur etme ve memnuniyetini önemsememe üzerine kurulan bir düzen var. Emeğin karşılığının verilmemesi, sorunların görmezden gelinmesi gibi bir anlayış var. Bu bakış açısı tüm sağlık çalışanlarını mağdur ettiği gibi, ebe arkadaşlarımızın da sorunlar içerisinde bir çalışma hayatı sürdürmelerine neden olmaktadır.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 21-28 Nisan Ebeler Haftası’nda sorunların çözümü için adım atılmasını umut ediyoruz. Siyasi iradeden göstermelik kutlamalar yerine, ebelerimiz adına sorunları çözen ve talepleri değerlendiren bir tavır bekliyoruz. Mesleklerine hak ettikleri değerin verilmesi ve çalışma şartlarının düzeltilmesi temennisiyle eline doğduğumuz, dünyaya geldiğimizde ilk tanıştığımız insanlar olan ebelerimizin ‘Ebeler Haftası’nı kutluyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.