23 Nisan çocuklarının coşkusuna ortak oldular

AK Parti Karacabey İlçe Kadın Kolları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl da anlamlı bir programa imza atarak çocukların coşkusuna ortak oldu. Hamiyet Özenli başkanlığındaki AK Kadınlar, Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenledikleri programda, ilçedeki çocuklara ay yıldızlı tişört hediye etti. 23 Nisan çocuklarını sevindiren AK Partili kadınların etkinliği takdir topladı.
AK Parti İlçe binasında yapılan etkinliğe İlçe Başkanı Ertem İşcan, Gençlik Kolları Başkanı Adem Coşkun ve çok sayıda çocuk aileleriyle birlikte katıldı. Ay yıldızlı tişörtlerini büyük sevinçle giyen çocuklar anlamlı günlerini doyasıya kutladı. Programda İlçe Başkanlığı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlığı koltuklarına da oturan çocukların mutlulukları ise görülmeye değerdi.
Programın açılışında konuşan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, “Milletimizin iradesinin, kararlarının ve sesinin yegâne temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bizler de AK Parti Kadın Kolları olarak, bu mutlu günde çocuklarımızla bir arada olmak, onların mutluluğunu birlikte yaşamak istedik. Çocuklarımızın bayram coşkusunu şenlik havası içinde paylaşarak, ay yıldızlı tişörtlerini giydirip, her yeri kırmızı beyaz çocuklarımızla donattık. Hayatta bir çocuğun gülümsemesinden daha büyük bir mutluluk, bir çocuğun kalbinden daha geniş bir umman yoktur. Savaşların, çatışmaların, açlık ve kıtlıkların ufkumuzu kararttığı bir dönemde dünyayı güzelleştiren yegane şey siz çocukların tebessümüdür.
Sizler bizim geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudusunuz. Türkiye okuyan ve gelişen çocuklarımızla, gençlerimizle büyüyecektir. Çocuklarımız bizlerin güçlü geleceğidir. Bu ülkenin tüm çocukları bizim çocuklarımızdır. Küçük hanımlar, küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve mutluluk pırıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. AK Parti olarak yeni Türkiye ve 2023 hedefimizde en büyük destekçimiz şimdiki çocuklarımız olacak. Geleceğimiz olan çocuklarımızın; çocukluklarını en mutlu, en güzel şekilde geçirmeleri için bizler de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızın çocuklarımız için yaptığı çalışmalarda sağlık ve eğitim hizmeti, çocuk bakım hizmetleri, koruyucu aile, sosyal ekonomik destek, çocukların ailelerinin yanında bakım desteği hizmeti gibi çalışmalar var. Çok şükür ki, dünyada çocuklara karşı en şefkatli ve en cömert milletin mensuplarıyız, çocuklarımızın haklarını her gün daha fazla iyileştirmek için onlara daha güzel bir gelecek bırakmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Çocuklarımıza vereceğimiz en güzel hediye onlara şefkatle yaklaşmak ve onları sevgiyle yeşertmektir. Biz bunun için çabalıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tüm kalbimle kutluyor, mutluluğunuzun, coşkunuzun ve umutlarınızın hep var olması temennilerimle, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“Çocuklarımızın daha iyi bir gelecekte yaşamaları için çalışıyoruz”
AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan da, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklamada, Türk milletinin iradesini temsil eden birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarih olan 23 Nisan 1920 ruhunun 99 yıldır dimdik ayakta olduğunu ve varlığını ilelebet sürdüreceğini ifade etti.
Ülkemiz çocuklarına iyi bir gelecek için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden İşcan, “Gelecek büyük Türkiye’nin yeni nesli olacak olan çocuklarımız; insanlığın ve bizlerin umudu, geleceğimizin yapı taşıdır. AK Parti olarak ülkemizin ve çocuklarımızın daha iyi bir gelecekte yaşamaları için var gücümüzle çalışıyor ve çalışmaya devam ediyoruz. Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleridir. Bu nedenle çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayatlarına devam etmeleri en büyük isteğimizdir. Onlara iyi bir gelecek sunabilmek için hep birlikte çalışmalı, vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anarken, bu güne anlam katan geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.
Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar ise, etkinlik sonrasında AK Partili kadınlara teşekkürlerini ileterek, ellerinden öptü.
Programın ardından Başkan Hamiyet Özenli ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri çocuklarla birlikte Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret etti.
23 Nisan çocuklarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özkan da, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nın Türkiye ve dünya çocuklarına armağan edilişinin 99. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir. Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nız kutlu olsun.
Çocuklarımızın gülücükleri yankılandıkça, yarınlar için daha büyük bir tutkuyla mücadelemiz sürdürülecektir. Dünyada ilk kez Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiş bu bayram nedeniyle büyük önderi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Karacabey Belediyesi olarak, ilk günden bu yana geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımız için projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Yaptığımız tüm projelerde, önceliğimiz her zaman çocuklarımız olmaya devam edecektir.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.