E-mezun projesi uygulamaya girdi

E-mezun projesi uygulamaya girdi
Karacabey Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, e-mezun projesi kapsamında 30 Ocak Çarşamba günü saat 10.00′da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Meslek Liseleri, Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürleri’nin katılımıyla bir toplantı yapılacağını duyurdu. Turhan, işyeri sahipleri ve sanayicileri toplantıya beklediklerini belirtti.
Turhan, yaptığı basın açıklamasında mesleki ve teknik orta öğretim kurumları mezunlarının izlenmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.
Turhan, mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarının sanayiye bilgili, becerili ve yüksek verimli insan gücünü yetiştirdiğine dikkat çekti. Turhan, “Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Meslek eğitimi özellikle iki amaca yöneliktir. Bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan sanayiye vasıflı eleman yetiştirmektir. Günümüzde, hızlı teknolojik değişme ve dünya düzeyindeki yapılaşma değişiminde mesleki eğitimin öneminin çok büyük olduğu herkes tarafından bilinen ve söylenen gerçektir.
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmesinde Meslek Okulları’nın önemi çok büyüktür” diye konuştu.
Bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak hızla gelişen endüstrinin ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünü yetiştirmesi nedeniyle Meslek Okulları’nın önemine değinen Turhan, “Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunlarının, güncel bilişim teknolojilerini kullanarak web tabanlı olarak izlenmesi, bu kurumlarda verilen eğitimin hedeflere ulaşma düzeyinin belirlenmesi ve eğitim programlarının güncelliğinin değerlendirilmesi amacıyla, Bakanlığımız Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanıp yürütülen Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi Projesi, 2007 yılından itibaren hayata geçirilmiştir.
Bu proje ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanların istihdam edilme durumları belirlenecek, mezunların sistematik olarak izlenmesi sağlanarak sistem kurumlaştırılacak, elde edilecek somut veriler analiz edilecek, mesleki ve teknik ortaöğretim programları için önerilerde bulunulacak, öğretim programları talepler doğrultusunda geliştirilecek, eğitim sisteminin güçlü ve zayıf yönleri ortaya çıkarılacak, mesleki ve teknik eğitimin, iş hayatının taleplerine uygunluğu belirlenerek eğitim ile istihdam arasındaki ilişki kuvvetlendirilecek e mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında performansa dayalı değerlendirme yapılabilecektir. Projeyle aynı zamanda okulların öğrenciyi istihdama hazırlamadaki yeterlilik düzeyi, insan kaynakları planlamasında sektör talepleri ve mezunların istihdam edilme durumları ile bir üst öğrenime devam etme durumlarının belirlenmesi sağlanacaktır. Bu çerçevede; http://emezun.meb.gov.tr, e-mezun portalı oluşturulmuştur. Mesleki Okullarımızın, meslek lisesi mezunu öğrencilerimizin ve bünyesinde meslek lisesi mezunu çalıştıran işverenlerimizin ilgili siteyi ziyaret edip, gerekli bilgileri girmeleri beklenmektedir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.