E.M.L.’ye destekler artıyor!

Projeye ilk desteğini geçtiğimiz Nisan ayında Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı için donanım hibesi yaparak veren Tofaş-Fiat, katkısını sürdürüyor. TOFAŞ-FIAT Bursa Fabrikası İnsan Kaynakları Departmanı ile yapılan görüşmeler sonucunda; Benzinli Motor (1.4-6 Adet), Dizel Motor (1.3 Multijet-1Adet), Binek Araç Arka Askı Donanımı, Motor Egsoz-Emisyon Test Cihazı (SAN-SCA 3500), Yarım Motor Kesiti, Vites Kutusu (Palio Modeli –  6 Adet) ile Okul kitaplığı ve teknoloji sınıfları için 60 adet kolçaklı sandalye okula hibe edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Teknik Müdür Yardımcısı Mustafa Tura ve Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan Şefi Sait Eroğlu’nun hazır bulunduğu teslimatta konuşan TOFAŞ-FIAT İnsan Kaynakları Direktörlüğünden Ersin Akköseler, “Bursa merkez ve ilçeler olmak üzere 4 okulda motor bölümü var. Bu bölümdeki öğrencilerin mesleki olarak yetişmeleri için elimizden gelen bütün çabayı göstermekteyiz. Vehbi Koç Vakfı tarafından yürütülen Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesinin yanı sıra TOFAŞ olarak okullara donanım desteği sağlamaktayız. Mezun olan öğrenciler TOFAŞ için çok önemli, fabrikamızdaki mavi yakalı personelin büyük bölümü endüstri meslek lisesi mezunu ve bu sayının artması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

CNC Tezgâhları için Hassas Tutucu Takım Sistemleri üreten EROGLU Präzisionswerkzeuge GmbH firması da Makine Bölümünde yer alan CNC Dik İşleme Merkezi için gerekli olan takım tutucuları hibe etti.

Makine Teknolojisi Alan Şefi Metin Gönül ve Atölye Şefi Gürkan Alemdar tarafından ziyaret edilen firma yetkilisi Osman Gündoğdu, “Meslek liselerinin makine bölümlerinin CNC tezgahlarına sahip olması ve bunların eğitimlerinin verilmesi mezun olduktan sonra talaşlı imalat, kalıp gibi alanlarda çalışacak öğrenciler için iş hayatında önemli bir ayrıcalık sağlamaktadır. Ancak bu tezgahlarda kullanılan kesici takımlar ve bunlara ait takım tutucuların maliyetlerinin yüksek olması okullarımızı oldukça zorlamaktadır. Firma olarak Karacabey Endüstri Meslek Lisesi’ne olan desteğimiz bundan sonra da devam edecektir” diye konuştu.

Okul Müdürü Lütfi Yavaş ise, “Projemize gösterilen ilgi ve destek okulumuz personelinin motivasyonu için çok önemlidir. Başta Belediyemiz olmak üzere desteğini esirgemeyen bütün firma ve kuruluşlara teşekkür ederiz” şeklinde ifadede bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.