E.M.L.’li öğrenciler yurda dönüyor

Karacabey Endüstri Meslek Lisesi, Leonordo Da Vinci projesi kapsamındaki birinci grup Almanya öğrencileri 20 Aralık’ta yurda dönüyor.
            Okul Müdürü Remzi Çerşit, öğrencilerin Almanya ziyaretlerinin çok verimli geçtiğini belirtti. Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Cengiz Puşulu öncülüğünde programların moral ve motivasyon açısından amacına ulaştığını kaydeden Çerşit, “Öğrencilerimiz boş zamanlarını değerlendirme adına, bulundukları Parchim şehrinin gençlik kültür merkezi ve spor salonunu kullanma olanağı buldu. Bunun yanında hafta sonlarını da Hamburg, Berlin, Schwerin, Wismar gibi civar illerin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Öğrencilerimizin ailelerinden ilk kez bu kadar uzun süre uzakta olmaları özlemleri artırdı” dedi.
            Çerşit, birinci grubun yurda dönmesinin ardından Almanya ve Romanya’ya gidecek iki ile üçüncü grupların 22 Ocak-20 Şubat 2010 tarihi arası gideceklerini dile getirdi.
            Öğrencilerle sürekli görüştüğünü belirten Okul Müdürü Çerşit, yabancı dilin büyük önem taşıdığını kendilerinden dinlediğine dikkat çekti. Bir aylık süre içerisinde öğrencilerin her akşam ikişer saat yabancı dil çalışması yaptıklarını ifade eden Çerşit, Karacabey’e döndüklerinde de bu konuya ağırlık vereceklerini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.