Başkan muhalefetten destek istedi

Muhalefet, borçlanma talebine koşullu, “Evet” diyecek:
*Karacabey’e çağ atlatmak istediklerini belirten Ergün Koç, projelerin iyi incelenmesini ve sağduyulu yaklaşılması halinde önümüzün açılacağını ileri sürdü.
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, borçlanma talebi ile ilgili yarın yapılacak, “Olağanüstü Meclis Toplantısı” öncesi yaptığı bilgilendirmede, Gölecik İçme Suyu projesi dışındaki hizmetler için muhalefetten destek bulamadı.
            Gölecik dışındaki projeleri incelemeden karar vermeyeceklerine dikkat çeken muhalefet, Belediye’nin gereksiz borçlanmasını istemediklerini belirtti.
            İktidar ve muhalefetteki meclis üyelerinin yanı sıra, parti başkanları, yöneticiler ile Belediye yetkilileri de toplantıda hazır bulundu.
            Karacabey’i ilgilendiren çok önemli konularda meclis desteğine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Koç, yapılması düşünülen hizmetler ile projeler için gerekli borçlanma talebine açıklık getirdi.
            Koç ilk olarak, Panayır Yeri’ndeki TOKİ arsalarının bulunduğu bölgede yer alan Şirinevler Kooperatifine ait 160 konut ve Saadet Mahallesi konusunda Hazine ile süren davanın sona ermesini istedi. Buralarda yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi adına 79 bin metrekarelik alanın Hazine’ye verilmesi ve oradaki gayrimenkullerin satılabilmesi için kanayan bu yaranın bir önce giderilmesi gerektiğini belirten Koç, bu şekilde TOKİ ile ilgili inşaat alanında bir sorun kalmayacağını belirtti.
            Ekonomik olanakları kısıtlı olan vatandaşlara yönelik sosyal konut yapımı ile ilgili konularda da katılımcıları bilgilendiren Koç, “Arsa satın alınarak, Saadet ve Yeni Mahallede yaşayan vatandaşlarımıza 1+1 konutlar yaptırmak istiyoruz. Bu şekilde buralarda mağdur olan vatandaşlarımızın da medeni bir ortamda yaşamalarına katkıda bulunmuş olacağız” dedi.
            Koç, İl Tarım Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, 450 dönümlük Panayır Alanı’na tarım fuarı ve sportif alanlar gibi hizmetler getirmek istediklerini kaydetti. Bu yönde proje hazırlığında olduklarını belirten Koç, ilçeye ikinci bir Atatürk Parkı kazandırmak istediklerini ifade etti.
            Karacabey açısından en önemli konuların başında yer alan Gölecik İçme Suyu Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalara hız verdiklerine dikkat çeken Koç, 12 kilometrelik hattın ilçeye bağlanması adına krediye ihtiyaçları olduğunu kaydetti.
            2011 yılında başlaması planlanan ve yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olacak olan bu projenin enerji maliyetlerinin yanı sıra kaliteli su ihtiyacını da karşılayacağını savunan Başkan Koç, İller Bankası’ndan 10 yıl vadeli ve ayda 40 bin TL’yi bulan ödeme ile bu krediyi çekmek istediklerini dile getirdi.
            Son olarak Tahıl Dükkanları konusuna da değinen Başkan Koç, konuyla ilgili alternatif 3 proje olduğunu belirtti. Karacabey’e yakışır olan projenin hayata geçirileceğine işaret eden Koç, maliyetin yaklaşık 4 milyon TL olduğunu söyledi.
            Koç, tüm bu hizmetlerin 10 milyon TL’yi bulabileceğini belirtti. Belediye’nin buna ihtiyacı olduğunu vurgulayan Koç, özellikle muhalefetteki üyelerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.
            Koç’un ardından söz alan muhalefetteki meclis üyeleri ile parti yöneticileri, Gölecik İçme Suyu Projesi’nin önemli bir hizmet olduğunu ve bu konuda destek vereceklerini kaydetti.
            Gölecik projesi dışında kalan hizmetlerle ilgili aceleci davranılmaması gerektiğini savunan muhalefet, Belediye olanaklarının bunları karşılayabileceğini söyledi.
            Gölecik dışında kalan projelerin netleşmesini isteyen muhalefet, Belediye’yi gereksiz bir borçlanmanın içine itmenin bir anlamı olmadığına dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.