Duygu yüklü program

Karacabey’de dün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde İstiklâl Marşı’nın Kabulü’nün 97. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü düzenlendi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde Karacabey 14 Eylül Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen anma programı duygu yüklüydü.
Programa, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, Emniyet Müdürü Arif Günal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan 14 Eylül Ortaokulu Müdürü Aytek Süleyman Demir, “7 cihana karşı kazanılan Milli Mücadele’nin ardından Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve bir ulusa ‘korkmamayı’ öğreten İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün üzerinden 97 yıl geçti. Milletimizin milli mücadeledeki azmini ve kahramanlığını anlatmak için yazılan en büyük eser İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşı bağımsızlığımızın sembolüdür. İstiklal Marşımızın her dizesinde vurgulandığı gibi Türk milleti ezelden beri hür yaşamış ve daima hür yaşayacaktır. Bayrağımız, vatanımız ve milletimiz ilelebet var olacaktır. Türk milleti olarak ulusal marşımızı sonsuza dek her yerde gururla okumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Mehmet Akif Ersoy’la ilgili sergilenen video gösterimi, 12 Mart Orotoryası, korosu ve tiyatro görülmeye değerdi. 14 Eylül’lü öğrencilerin günün anlamına dikkat çeken başarılı performansları katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
14 Eylül Ortaokulu’nun büyük beğeni toplayan anma programı ödül töreni ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.