“Dünya Kadınlarla İyileşecek ve Güzelleşecek”

Karacabeyli ‘İyi’ kadınlar, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. İyi Parti İlçe Kadın Kolları üyeleri, kadının toplumdaki önemine dikkat çekmek amacıyla her kesiminden çalışan emekçi kadınları ziyaret etti. “Dünya Kadınlarla İyileşecek ve Güzelleşecek” sloganı ile yola çıkan İyi Partili kadınlar, ziyaretlerde bayanlara İyi Parti logolu kremler hediye etti.
Ziyaretlerine ilk olarak Karacabey İyi Parti Kurucu Başkanı Ayhan Tayfur’un eşi ve Şehit Teğmen Bahadır Tayfur’un annesi Nevin Tayfur ile bir araya gelen İyi Parti İlçe Kadın Kolları üyeleri, daha sonra şehit anneleri, engelli aileler, çalışan kadınlar ve ev hanımlarıyla buluşarak sorunlarını dinledi.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili açıklama yapan İyi Parti Kadınlardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Neriman Özcan, şunları kaydetti: “Parti ilkesi olarak tüm kadınlarına önem veren bir partiyiz. Kadınlarımızı, toplumun ve siyasetin her kesiminde görev alabilecek yetkinlik ve becerilere sahip, özgüvenli bireyler olduğunu kabul eden, ikincileştirilmemiş bireyler olarak görmekteyiz. Bunun kanıtı olarak da partimizde ‘Kadınlar Kolu’ şeklinde bir oluşum yoktur. Partimizde kadın hareketi olarak katılımcı, eşit, söz sahibi kadınlar vardır. Partimiz, diğer partilere göre kadın kotası en yüksek orana sahiptir. Kadınlarımızın siyaset hayatına başlamış olmasından da onur ve gurur duymaktayız.
Zorluklarla yoğrulan, sabırla bilenen kadınlarımızı sadece bir güne sığdırabilmemiz elbette mümkün değildir. 2017 yılının en çok tartışılan gündemlerinden biri, hiç şüphesiz kadına yönelik şiddet ve cinayetlerdi. Yüzlerce kadın sokak ortasında cinayete kurban giderken, konu ile ilgili, koruyucu yasal tedbirler alınamadı. Bu, vicdanları yaralayan bir durumdur. Kadına şiddet eğilimi giderek artarken, bunun ekonomik ve sosyal boyutu göz ardı edildi. Farklı gündemlerle konu, kamuoyunun gözünden kaçırılmaya çalışıldı. Bu hamaset ve suni gündemlerle milletimiz uyutulurken; kadınlarımız sokaklarda öldürülmeye devam ediyor. Küçük yaştaki kız çocuklarımız tecavüze uğrayıp öldürülüyor veya evlendiriliyor.
Böyle bir dönemde Dünya Kadınlar Günü idrak ediliyor ne yazık ki. Ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen, yine de Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır.
Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ifade ettiği gibi; “İyi Parti bir zorunluluktan doğdu. İYİ Parti siyasi tıkanmışlığı açmak için doğdu. İYİ Parti her ağzını açanın Atatürk’e, Atatürk’ün annesine, kadınlara ve çocuklara hakaret etmesi üzerine, kadınların bunalmasının sonucunda, bir kadın hareketi olarak doğdu.”
Bir kadın hareketi olan ve kadına en yüksek değeri veren İyi Parti olarak; emeğin, bereketin ve üretimin simgesi olan kadınlarımızın, iş gücüne katılımda karşılaştıkları sorunları çözmek, kadınlarımıza ve çocuklarımıza karşı şiddet ve cinsel istismar suçlarını işleyenlere en ağır cezanın uygulanmasından yanayız. Türk kadınını layık olduğu yere taşımak için gerekli çalışmaları yapacağız.
Bu vesile ile daha iyi günlerde, kadın hak ve özgürlüklerin en üst düzeyde yaşandığı bir zamanın özlemi ile çalışmalarımıza ve mücadelemize son hızla devam edeceğiz. Bütün dünya kadınlarına sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müzü kutluyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.