Durmuş’tan, EYT ile mücadele

Karacabeyli Bülent Durmuş isimli bir vatandaş, şu sıralar Türkiye gündeminde de sıkça dile getirilen “Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)” sorunu ile ilgili farkındalık yaratmak için tek başına çalışma başlattı. Ülke genelinde yaklaşık 5 milyon insanın EYT mağduru olduğunu dile getiren Bülent Durmuş, Karacabey’de özellikle siyasi partileri ziyaret ederek elinden gelen mücadeleyi gösterdiğini belirtti.
Emeklilik için süreleri dolmalarına karşın yaşı beklemek zorunda kalan milyonlarca vatandaş, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti Hükümeti’nden kendileri için güzel bir karar bekliyor. Her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet bu konuya sıcak bakmasa da, milyonlarca insan “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” mağduriyeti yaşıyor. Ülke genelinde milyonlarca insan, seslerini duyurmak adına mücadelelerini sürdürüyor.
Bu kapsamda, en dikkat çeken mücadele ise Karacabey’de Bülent Durmuş isimli bir vatandaştan geldi. Tek başına EYT’lilerin mağduriyetine dikkat çeken ve sorunun çözümü amacıyla mücadele başlatan Durmuş, “Haklarımız adeta çalınıyor. Emekliliği hak etmemize rağmen yaşı beklemek zorunda bırakılıyoruz. Devlet bize, “Daha gençsin çalış” derken, özel sektör ise, “Yaşlısın” diyor. Ayrıca bu koşullarda çalıştığımızda da devlet bizden kesinti yapacak ve emekli olduğumuzda çok az bir emekli maaşı elimize geçecek. Maalesef saygı görmüyoruz. EYT sorunu adeta toplumun kanayan yarası haline geldi. Bende tek başıma da olsa bu soruna dikkat çekmek ve milyonlarca EYT’linin mağduriyetine çare bulunması için mücadele başlattım. İlk olarak ilçemizdeki siyasi partileri ziyaret ediyorum. Şu ana kadar CHP ve İYİ Parti’ye gittim. AK Parti ile birlikte diğer partilerimize de gideceğim. Çevremdeki insanlar bana, “Tek başına ne yapabilirsin ki?” diye soruyorlar. Benim amacım farkındalık uyandırmak ve EYT gerçeğini Karacabey’de daha fazla duyurmak. İnşallah benim gibi bu mağduriyetin giderilmesi için uğraş veren insanların seslerine kulak verilir ve kanayan bu yaramıza çare bulunur.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.