DÜNYA LİDERİ

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Lider; pratikte ve teoride yani düşüncede ve eylemde öncü olandır. Ortaya ekonomik, siyasi, kültürel, sportif, bilimsel temelde bir düşünce oluşturan ve eylemlerin yönünü belirleyendir.
Ülkemizde lider sözcüğü hemen hemen her alanda gerek sizce ve yersizce kullanılıyor. Tribün lideri, mafya lideri, parti lideri gibi… Parti lideri tanımı son derece yanlış kullanılıyor. Partisinde egemen düşünceyi uygulatana lider değil yalnızca Başkan denmelidir. Türkiye ‘de partilerin başında olanlar bir istisna dışında hepsi salt Parti Başkanıdır. Çünkü, partilerinin programında hep tüm dünyada var olan bir siyasi düşünceyi temsil ettiklerini belirtirler. Bu da Liderlik özelliklerinden biri değildir.
Yıllardır, ülkemizde bir “Dünya Lideri” furyası sürdürülüyor. İçini dolduralım…
– Dünya Lideri, önünde tüm dünyanın reveransla eğildiği insandır. (Örnek; Mustafa Kemal Atatürk )
– Dünya Lideri, dünyada yüzlerce anıtı olandır. (Örnek; Mustafa Kemal Atatürk )
– Dünya Lideri, düşünceleri 40’a yakın ülkede iktidarca dillendirilen ve uygulanandır. (Örnek; Mustafa Kemal Atatürk )
– Dünya Lideri, dünya ülkelerinde adına atasözü adanandır. (Örnek; Mustafa Kemal Atatürk – “Zorluklar karşısında Atatürk gibi düşününüz ” Norveç Atasözü)
– Dünya Lideri, ezilen ve sömürülen ülkelerin ölümünün ardından ağlayanların olduğu Liderdir. (Örnek ; Mustafa Kemal Atatürk )
– Dünya Lideri, ortaya siyasi bir öğreti koyandır. (Örnek; Mustafa Kemal Atatürk -KAMALİZM)
– Dünya Lideri, dünyadaki tüm rejimlerin Devrimci olarak adlandırıp “Önder ” kabul ettiğidir. (Örnek; Mustafa Kemal Atatürk )
* * * * * * * * * * * * * * * * *
Peki Dünya Lideri olunamayacak özellikler…
– Dünya Lideri, diğer ülke Başkanlarıyla 15 dakika görüşmeyi başarı sayamaz.
– Dünya Lideri, sorun yarattığı bir ülkenin Başkanıyla ,sorunu ortadan kaldırmak için ülkesindeki bir Liderin aracılığıyla değil doğrudan ilişki kurar. (Örnek; Rusya krizi)
– Dünya Lideri, ülkesinin işadamı ve işçilerinin yabancı ülkelerde yaşadığı maddi ve manevi sorunları çözmek için ilişki kurabilendir. (Örnek; İran’da yaşanan sorunlar karşısında Akp’li milletvekili, bürokratların kabul edilmemesi)
– Dünya Lideri, ülkesine tarımsal ambargo koyan ülkelerle sorunu ortadan kaldırabilendir. ( Örnek; Rusya ambargosunu bir Parti Lideri kaldırmıştır. )
– Dünya Lideri, ülkesinin sınırlarında uydu devlet kurulması için referandumu engelleyebilendir. (Örnek; Irak’ta yapılacak referandumu Irak,İran ve bir Türk Parti Lideri engellemiştir. )
– Dünya Lideri, ülkesinin sınır ötesi harekatında ortak hareket edecek ülkede kabul görendir. ( Örnek; İran Kandil’e yapılacak ortak harekâtı kabul etmemiştir. Ülkemizin Milli Güçleri bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için çaba içindedir. )
– Dünya Lideri, ekonomik çıkmazdaki ülkesinin önünü açabilmelidir. (Şu an ekonomik batkınlık içindeyiz. Hiçbir ülke Akp ile bu konuda ilişki kurmamaktadır.)
– Dünya Lideri, ülkesinde ortak üretim yaparak istihdam yaratacak ülkeler karşısında güvenilirliği olandır. (Örnek; Çin ….400 Milyar dolarlık ortak üretim önerisini güvenilirliği olmadığından Akp’ye yapmamıştır )
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Ülkemizin şu anki ekonomik ve güvenlik çıkmazından kurtarabilecek gerçekten bir Lidere gereksinimi vardır.
O; Öncü olandır.
O; Cesur olandır.
O; Kamucu, Halkçı ekonomiyi savunandır.
O; Devrimci nitelikte olandır.
O; ülkesindeki Büyükelçilerin ziyaret ederek düşüncelerini öğrenmek istenendir.
O; dünyadaki tüm düşünürlerin ülkesini yeni bir rotaya soktuğunu kabul ettiğidir.
O; dünya basınında Türkiye düşmanlarının hedefi, ekonomik bağımsızlık için görüşlerinin ezilen ve sömürülen ülkelerce dikkatle izlenendir.
Türkiye Onun iktidarına hazırlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.