DSP, 22. yılını kutluyor

DSP, 22. yılını kutluyor
Karacabey Demokratik Sol Parti Teşkilatı Başkanı Nuri Uzel, onursal Genel Başkan Bülent Ecevit’in öncülüğünde 14 Kasım 1985 yılında kurulan DSP’nin 22. yıldönümünü kutladıklarını duyurdu.
Partisinin kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yapan Uzel, “5 Kasım’da rahmetle, şükranla, sevgiyle ve saygıyla andığımız; kurucumuz merhum Bülent Ecevit’in bize en büyük mirası DSP’dir. Kuruluş yıldönümümüzde, Bülent Ecevit’i ve onun bu büyük mirasını sonsuza dek yaşatmaya bir kere daha söz veriyoruz.
Çalışanların haklı ve kazanılan mücadelelerinden doğan Demokratik Sol Hareket, Ecevit’in Çalışma Bakanlığı’ndan itibaren iktidara geldiği her dönemde başta çalışma yaşamı olmak üzere birçok konuda yapısal reforma imza atmıştır.
DSP, halkımızın her süreçte özlem ve güven duyduğu bir parti olmuştur. Kurulduğu ilk yıllarda, birçok kimsenin inanamadığı başarıları elde etmiştir. Örneğin 1995’te solun, 1999’da da bütün Türkiye’nin birinci partisi olmuştur.
Demokratik Sol Partililer, gerektiğinde, ülkemizin ve halkımızın yararına olduğu zamanlarda, elde ettikleri başarılarını riske sokabilecek; başka bir ifadeyle kendilerine bedel ödettirilebilecek girişimlerden de hiçbir zaman kaçınmamışlardır. Çünkü her zaman Halk’ının yanında yer almışlardır. Son olarak, üç partili koalisyondan oluşan 57. Hükümet dönemindeki uygulamaları bunun somut örnekleriyle doludur.
Ecevit iktidara gelirken, devraldığı bozuk ekonomik yapıya, yaşanan sıkıntılara ve yüzyılın deprem felâketlerine karşın, iç politikadaki halkçı uygulamalarından, sosyal politikalarından ve dış politikadaki dik duruşlarından hiçbir zaman ödün vermemiştir.
O nedenledir ki, 57. Hükümet’in icraatı, iç ve dış bazı çevreleri çok rahatsız etmiştir. Bu çevreler, Demokratik Sol Parti’yi iktidardan tasfiye etmek için güç birliği yaparak ülkemizi baskın bir erken seçime sürüklemişler ve uluslararası boyuttaki bir kundaklamayla bugün yaşadığımız kara ve talihsiz günlerin zeminini hazırlamışlardır.
Kötü bir süreç yaşıyoruz. O yüzden kaygılıyız. Ekonomik açıdan sıkıntılıyız; milyonlarca insanımız aç, milyonlarca insanımız işsiz, milyonlarca insanımız çalıştığı hâlde geçim sıkıntısı çekiyor. Esnafımız, çiftçimiz, memurumuz, işçimiz, emeklimiz, sanayicimiz büyük zorluklar yaşıyor. Yatırım yok, istihdam yok, üretim yok… Hemen herkes geleceğine kuşkuyla, kaygıyla bakıyor.
Bu hükümete sıfır noktasında devrettiğimiz terör belâsı yeniden baş gösterdi. Bölücü terör eylemleri, adeta katliama dönüştü. Bu yüzden de büyük acılar yaşıyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Bütün ulusumuz kan ağlıyor.
Demokratik Sol Parti; inançlı, kararlı, dürüst bütün kadro ve örgütleriyle yeniden birinci parti olmanın mücadelesini vermektedir. İnanıyorum ki, bu mücadelemizde de yeni başarılar elde edeceğiz ve bu kez Zenginlikte Sosyal Adalet’i sağlayacak politikalar uygulayacağız.
Yeniden iktidar olmak hayal değildir. Vaktiyle 7 kişiyle Meclis’teytik. Sonra büyüdük; 136 milletvekilimiz oldu. Şimdi de 13 milletvekiliyle Meclis’teyiz. Yine iktidara geleceğiz. Çünkü biz, gücümüzü yine hak’tan ve halk’tan alıyoruz.
Atatürk’ün izinde ve Ecevit’in ışığında yolumuza devam edeceğiz. Büyüyen sorunları yine biz çözeceğiz. Halkımızın derdine yine biz derman olacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.