DP’li Mehmet Ali Köfteci’den basın açıklaması

DP’li Mehmet Ali Köfteci’den basın açıklaması
Karacabey Belediye Meclisi’nce oluşturulan ve 2004-2005 yıllarına ait hesapları inceleyen Denetim Komisyonu Raporu’nda imzası bulunan DP’li bir meclis üyesi olarak bazı konuların aydınlatılması gerektiğine inanıyorum. O günkü koşullarda AKP’li meclis üyelerinin Belediye Meclisi’nde çoğunlukta olduğu bir dönem yaşamıştık. Söz konusu raporun hangi amaca hizmet ettiği açıkça bilinirken, DP’li meclis üyelerinin imzasından medet uman ve bunu günümüzde siyasi koz olarak kullanıp, nemalanmaya çalışanları kınıyor, gerçekleri saygıdeğer halkımıza açıklıyorum:
O dönemde Belediye Meclisi’nde sayısal çoğunluğu elinde bulunduran AKP’li meclis üyeleri tarafından ortaya atılan iddiaların hemen incelenerek gün yüzüne çıkartılmasını ve bu konuyu da siyasette polemik haline getirerek, malzeme olarak kullanmalarının yanlış bir hareket olacağını kanıtlamak istedik. Şu bilinmelidir ki, bizler bugün olduğu gibi, o gün bile Belediye Başkanımız Sayın Ergün Koç’a sonsuz güven duyuyorduk.
Biliyorduk ki, araştırmalar sonunda, iddia edilen bir haksızlık ortadan kaldırılacak ve asılsız iddiaların siyasi malzeme yapılması fırsatını bulamayacaklardı. Hemen araştırılsın diye, kendimize ve başkanımıza duyduğumuz güvenle bize uzatılan yazıya imza koyduk. İstedik ki, hukuk önünde gerçekler aydınlansın. Konuyu istedikleri mercilere götürseler bile, sonunda onların yanılacağına inanmıştık.
Nitekim öyle oldu. Belediye de yapılan incelemeler sonucunda hukuki hiçbir yanlış işlem bulunmadı.
Bu asılsız iddiaları dedikodudan ileri gitmeyeceğine, her bir iddianın teker teker çürütüleceğine zaten sarsılmaz bir güvenimiz vardı. Daha konu aydınlanmadan fısıltı şeklinde halk arasında bu iddiaların yayılması da, bazı şer odaklarının amacını açıkça ortaya koymaktaydı.
O günden bu güne kadar hiçbir dayanağı bulunmayan ve inceleme sonucu kabul edilmeyen asılsız iddiaların yerel seçimlere bir yıl gibi kısa süre kaldığı şu günlerde temcit pilavı gibi yine kamuoyu önüne getirilmesine cevabı da halkımız sandıkta verecektir. Karacabey’e iktidarları döneminde bir şey kazandıramayanların, birbirinden güzel ve kaliteli yatırımlar üreterek, çevrede modern bir ilçe imajını oluşturan Sayın Ergün Koç’u karalama çabalarına ise yalnızca gülüyorum. Meyve veren ağacı taşlıyorlar ne de olsa.
İspatlanmamış, sadece dedikodu amaçlı asılsız iddialarla başkalarına çamur atmaya kalkışanlar, önce kendilerinin çamur içinde yürüdüğünü fark etmiyorlar mı? Biz o günden bu güne kadar Karacabey’e çok değerli yatırımlar ve ölümsüz eserler kazandıran Belediye Başkanımız Sayın Ergün Koç’un yanındayız. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız da yoktur.
Başkalarını karalayıp, siyasette mevki ve kazanç sahibi olmayı ümit edenlere bir sözümüz var: Güneş balçıkla sıvanmaz. Başkaları için kazdığınız kuyulara bilin ki kendiniz düşmeye layıksınız.
Karacabey’de hiçbir dönemde görülmeyen modern şehirleşme çabalarıyla şirin ilçemiz sınıf atlamış, çevrede örnek ve araştırma konusu olmuştur. İlçesini seven her Karacabeyli, bazı şer odaklarının Karacabey’e neler kaybettirdiğini çok iyi bilmektedir.
Saygıdeğer halkımızı her geçen gün daha iyiye ve ileriye giden bir Karacabey’de yaşamanın sevinciyle selamlıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.