‘Doymak yok, yola devam’ anlayışı bitecek!

‘Doymak yok, yola devam’ anlayışı bitecek!
Karacabey Anavatan Partisi Belediye Başkan Adayı Erol Onur, Ergün Koç’un eleştirilerini, panikten kaynaklanan “Nafile çırpınışlar” şeklinde değerlendirerek, siyasi etik gereği, hiç bir arayışa girmeden aynı çizgide yürümeyi görev saydığını söyledi.
İsmi geç açıklandı şeklinde haksızca eleştirilmek istendiğini vurgulayan Erol Onur, tüm Anavatanlı il ve ilçe belediye başkan adaylarıyla beraber aynı anda açıklama yapıldığını söyledi.
Onur, Koç’un eleştirilerine yanıt verirken şöyle konuştu: “Ben siyasi dansözlük yapmadım. Siyasi kıvırtmacılık ehlinin işidir. Benim görev yaptığım 10 yıl boyunca Danıştay’a 12 tane yolsuzluk dosyası gitmedi. Ben iktidar partisine ve başındaki genel başkana sabahtan akşama kadar ağza alınmayacak seviyesizlikte laflar söylemedim. Bunu söyleyen defolu siyasilerin kim olduğunu ve yolsuzluklardan yırtmak için seçime çeyrek kala sürekli eleştirdikleri partiye nasıl da dümen kırdıkları herkes tarafından çok iyi biliniyor. Bu yüzden patavatsızlıklarla uğraşacak vaktim yok. Herkesin ne mal olduğu, ne iş yaptığı meydanda. Millet kimin ne yaptığını yakından izliyor. Erol Onur’un iş yaptığı ve kâra geçirdiği belediye koridorlarında, iflasçıların hayalleri bile dolaşamaz. Ham-Hum zihniyetiyle yönetilen Belediye bütçesinin ne halde olduğu ortadadır. O yüzden palavrayı bırakıp önce vurgunu, hesapsızca süren savurganlığı engellemek gerekir. İflas Belediyeciliğinin beş senede nasıl bir borç batağı yarattığını gördük. Siyasi arenada güreştiklerini zanneden naylon belediyeciler, öncelikle trilyonlarca borcun hesabını versinler. Öncelikle söz verilen 20 fabrikanın nerede kaldığının izahı gerekir. Karanlığa kurşun sıkmakla bir şey elde edilmez. Bakın sadece tek bir örnekteki zarar ne kadar büyük boyutta.
Benim dönemimde kurulup 10 sene başarıyla işletilen Halk Ekmek Fabrikası’ndaki zarar, 5 trilyona ulaşmış durumda. Bunun hesabını kim verecek? Belediye’deki iflas tablosu göz önünde dururken, “Adaylığını bir gün erken açıkladın, ya da bir gün geç açıkladın” tartışması yaratmak, çok komiktir ve gündemi saptırmaktır.
Siyasi ahlak çerçevesinde 10 sene başarıyla belediye başkanlığı yaptığım Anavatan’dan tekrar aday oldum. Millet yapılan işe bakar. Lafa değil. Önce yapılan işe bakacaksın. Hizmet üretmek için paran var mı ona bakacaksın. Sabahtan akşama kadar tavana bakıp atar, tutarsın. “Ben paranın canbazıyım. Edirne’den Kars’a kadar bütün yatırımcıları tanırım. Altı ay öncesinden paranın kokusunu alırım” demeyle ne yazık ki Karacabey çağdaş bir kent olmuyor. Yanı başındaki yolsuzlukların kokusunu neden alamazsın? Parayı toplamak, kullanıp belediyeyi kâra geçirmek Erol Onur’un işi. Nerede 5 bin kişiye iş? Nerede 5 bin kişiye aş? Nerede 500 talebeye burs? Karacabey’de tahsil çağında 25 bin civarında genç varken, burs verecek 500 kişi bulamadınız mı? Önce bunun hesabını vermek gerekir.
Gemi su almıştır ve batmaktadır. Önce bunun farkına varmak gerekir. Bunlar işbilen, işbitiren, tecrübeli kaptan Erol Onur’un işidir”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.