Herkesi mutlu eden Belediye olacak!

Herkesi mutlu eden Belediye olacak!
*Karacabey’in sosyal bir belediyeciliğe ihtiyacı olduğuna dikkat çeken CHP Belediye Başkan Adayı Enver Kartal, rantın değil, halkın yanında olduklarını söyledi.
*CHP Belediye Başkan Adayı Enver Kartal ile yerel seçimler üzerine konuştuk. Genel Yönetmenimiz Nevzat Çakır, siyasete bakış açısından seçimlere nasıl hazırlandıklarına, adayların projelerinden, Karacabey’in ayrıntılarda kalan sorunlarına değin sordu. Enver Kartal ise, dobra dobra yanıtladı:
N.Ç. -Enver Kartal kimdir? Neden Belediye Başkanı olmak istiyorsunuz?
E.K. -1957 Karacabey doğumluyum. İlköğrenimimi Bandırmada, Orta ve Lise Öğrenimimi Karacabey’de tamamladım. Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimimi Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesin de tamamlayarak 1982 yılında Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldum. Askerlikten önce kısa bir dönem Ziraat Bankasında çalıştım. Askerliğimi Bursa’da yaptım. 1984 yılında Karacabey ilçemizde faaliyet gösteren Koç Holding’e bağlı Tat Konserve Sanayi Anonim Şirketinde işe başladım. Aynı iş yerinden 2008 yılı Kasım ayında emekliye ayrıldım. 26 yıllık iş hayatımın yaklaşık 23 yılı Yöneticilik kademelerinde geçti. Evli ve 2 çocuk babasıyım. İnsan odaklı belediyeciliği, hesap verebilmeyi, şeffaflığı, halkçı ve demokratik yerel yönetimi, kişi çıkarları için değil halkın çıkarları için hizmet etmeyi, rantın değil halkın yanında olma anlayışını, Karacabey’de yaşamanın keyfini sürdürmek için Karacabey’imizi kültürel, sosyal ve ekonomik yönden daha iyi seviyelere taşımak ve refah seviyemizi yükseltmek amacıyla Belediye Başkanı olmak istiyorum.
N.Ç. -Sayın Enver Kartal, size diğer partilerden de teklifler geldiğini duyduk ancak siz CHP’yi seçtiniz. Nedenini açıklar mısınız?
E.K. -Türkiye’nin şu andaki durumunu genel olarak değerlendirmemiz gerekirse tarım sektörü, sanayi sektörü ve çalışanlarımız açısından çok kötü bir döneme girdiğimiz ve ekonomik krizden olumsuz yönde etkilendiğimiz görülmektedir. İktidar partisi her ne kadar “Kriz psikolojik, teğet geçti” gibi sözlerle konuyu büyük bir vurdumduymazlıkla geçiştirmeye çalışsa da önümüzdeki günler özellikle ekonomik yönden çok zor geçecektir. Son genel seçimlerde almış oldukları yüzde 47 oy oranının arkasına sığınarak, hiçbir konuya ciddiyetle yaklaşıp çözüm üretmeye ve uzlaşmaya yanaşmamaktadırlar. Karacabey’de siyasi yönden tutumları ise hayretle izlenmektedir. Çünkü mevcut belediye başkanı ile ilgili verilen suçlama dosyalarının büyük bir kısmının AKP ilçe teşkilatına ait olmasına rağmen 2009 yerel seçimleri için suçladıkları kişiyi AKP’ye transfer etmişlerdir. Bana göre bu siyasi bir kirliliktir. 2009 yerel seçimlerinin iktidar partisine gösterilecek tepki için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Seçmenlerimizin AKP’ye oy vermeyerek tepkilerini dile getirmelerinin bundan sonraki dönem için AKP’ye bir ders olacağı kanısındayım. Belediye Başkanlığına aday olacağım partide aradığım özellikler; eşitlik ve sosyal belediyecilik anlayışımı uygulayabileceğim bir parti olması, mutlak surette mecliste grubu olması ve iktidar partisine ana muhalefet yapacak konumda olmasıdır. Bunun da adresi Cumhuriyet Halk Partisi’dir.
N.Ç. -Karacabey’de CHP hiç başarılı olmamış. Bunu neye bağlıyorsunuz ve yaklaşan yerel seçimler öncesinde halkın CHP’ye olan izlenimi sizce nasıl?
E.K. -Karacabey’de CHP hiç başarılı olamamış yorumunuza katılmıyorum. CHP’ye Karacabey’de belediye yönetiminde bugüne kadar şans verilmediği için başarısızlıktan söz edemeyiz. İlçe örgütümüz ve aday arkadaşlarımızın güven duyulan isimlerden oluşması nedeniyle partimize yoğun katılım ve katkıların olduğunu görüyorum. Karacabey halkımızın bu seçimlerde, bana ve arkadaşlarıma belediye başkanlığı, meclis üyelikleri ve il genel meclisi görevlerini vereceği izlenimini alıyorum. Halkımızın takdirlerine layık olacağımıza söz veriyorum.
N.Ç. -Seçim çalışmalarınız nasıl gidiyor?
E.K. -Seçim çalışmalarımızı hazırladığımız program dâhilinde yürütüyoruz. Ocak ayı içerisinde sivil toplum örgütleri ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Seçim büromuzun açılışından sonra çalışma gruplarımızın faaliyetlerine hızlandırdık.
N.Ç. -Karacabey halkına vaatlerinizi anlatır mısınız?
E.K. -Kesinlikle yapamayacağımızı vaat etmeyeceğiz. Yapacaklarımız ile ilgili proje çalışmalarımız devam etmektedir. Proje çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde halkımızın bilgisine sunacağız.
N.Ç. -Sizce son 5 yılda ilçenin sorunlarına çözüm bulundu mu? Seçilirseniz nasıl bir Belediyecilik anlayışı ortaya koyacaksınız?
E.K. -Geçtiğimiz 5 yıllık dönemin değerlendirmesini en iyi Karacabey halkı yapacaktır ve yapmaktadır. Bana göre özetle geçtiğimiz dönem de Karacabey’in kayıpları daha fazladır. Çünkü bu dönem içerisinde Karacabey Belediyesi’nde yönetimsel güç kaybolmuştur. Belediyemiz iyi bir şekilde yönetilememektedir. Yönetimsel hataların olduğu yerde başarıdan söz edemezsiniz. Biz yönetmeye talibiz, yönetilmeye değil. Doğru, dürüst, ilkeli, şeffaf, insana değer veren, kişisel çıkarlar yerine toplumsal çıkarları ön planda tutan yönetim sistemi oluşturacağız. Karacabey Belediyesi’nin tüm olanaklarını hiç bir ayırım gözetmeden ilçemizde yaşayan insanlarımızın hizmetine eşit bir şekilde sunacağız. Üzüleceksek, birlikte üzüleceğiz. Sevineceksek, hep birlikte sevineceğiz. Adalet ve eşitlik değişmeyen ilkemiz olacaktır.
N.Ç. -Belediyede ayyuka çıkan yolsuzluklarla ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz?
E.K. -Türkiye’de yolsuzluklar ile etkin mücadele eden Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Sonuçlanmamış mahkemeler üzerinde yorum yapmak yanlış olur Karacabey Belediyesi’ni yönetme şansını halkımız bize verirse bu iddiaların tümünü incelettireceğiz. Hukuki anlamda takipçisi olacağız. Saçı bitmedik yetimlerin haklarını kuruşuna kadar araştırıp hesabını soracağız.
N.Ç. -Karacabey’in sıkıntıları nelerdir?
E.K. -Karacabey’in çözüm bekleyen acil sorunlarını ana başlıkları ile şu şekilde özetleyebiliriz; İçme suyu problemi, Şehir içi trafik ve otopark sorunu, Çevre düzenlemeleri ( çöp sorunu, park bahçe tanzimi, arıtma problemi, vs ), Karacabey in tanıtım eksikliği, ( Karacabey’in özellikle tarım kenti olarak tanıtılacak şekilde programlar organize edilerek tanıtılması ve markalaşmasının sağlanması gerekmektedir. Özellikle tarıma dayalı sanayi sektörlerinin dikkati çekilerek bölgemizde faaliyet göstermeleri ve yeni iş yerleri açılması teşvik edilmiş olacaktır. Böylece işsizlik sorununa kısmen çözüm bulunmuş olacaktır. Bu tip projelerle Karacabey tarım ve hayvancılığın merkezi haline getirilebilir. )
N.Ç. -Çok çetin bir seçim olacağı konuşuluyor. Düşünceleriniz nelerdir?
E.K. -Karacabey’in yerel siyasetinde halkımızın doğruları söyleyen ve Karacabey’i iyi yönetecek yeni yüzleri özlediğini, bu nedenle Karacabey halkının “Bizim” yanımızda olduğunu ve bizi destekleyeceklerini düşünüyorum.
N.Ç. -Bu seçimde CHP’nin şanslı olduğu söyleniyor. Siz ne diyorsunuz?
E.K. -Yerel seçimlerde seçmenler özellikle belediye başkan adayı ve meclis üyelerini değerlendirerek oylarını yönlendirmektedir. Karacabey halkının Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak bana ve pırıl pırıl, şaibesiz, dürüst isimlerden oluşan ekibimize güvenle baktığını görüyorum. Bu da çalışmalarımızda bize güç veriyor.
N.Ç. -Olası bir başarısızlık halinde mücadeleye devam edecek misiniz?
E.K. -Hesap sormaya ve Karacabey için çalışmaya devam.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.