Domates üreticilerinin umudu “Birlik”te

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Meclis Başkanı Nuri Karaca, “Domates Üreticileri Birliği” kurulması için ilk adımı attı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ile bir araya gelen Ziraat Odası yöneticileri, domatesin destek kapsamına alınması şartıyla birliği kurmaya hazır oldukları söyledi.
Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Meclis Başkanı Nuri Karaca, sektöründeki sıkıntıların masaya yatırıldığı “Domates çalıştayı”nın ardından Ankara’ya çıkarma yaptı. Çayıştayda alınan “Domates Üreticileri Birliği” kurulması kararını Genel Başkan Şemsi Bayraktar’a aktaran Oda yöneticileri, toplantıda özellikle finansal desteğin üzerinde durdu. Birliğin elinin kuvvetlenebilmesi için domatesin destek kapsamına alınması ve bu desteğin birlik kanalıyla üreticiye dağıtılması gerektiğine vurgu yapan Oda yöneticileri, sözleşmeli tarımın sağlıklı çalışması için finansal desteğin şart olduğunu kaydetti.
Domates üreticilerinin sıkıntılarının ancak örgütlenerek çözülebileceğini belirten Şemsi Bayraktar ise, her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.
Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Meclis Başkanı Nuri Karaca’nın bir sonraki durağı Pankobirlik Genel Merkezi oldu. Buradaki toplantıda Genel Başkan Recep Konuk ve Genel Müdür Tamer Taşpınar’dan destek sözü alan Ziraat Odası yöneticileri, domatese destek kararı açıklanır açıklanmaz birliği kuracaklarını dile getirdi.
Birliğin kuruluşu için genç çiftçilerden ekip oluşturduklarını bildiren Oda yöneticiler, siyasilerden, tarım kuruluşlarından, sanayicilerden ve çiftçilerden destek beklediklerini de sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.