Domates Toplama Makinesi çiftçinin hizmetinde!

Mustafakemalpaşa'da faaliyet gösteren Koyuncu Otomotiv Ltd. Şti., bugün Karacabey'de başlayacak olan, Tarım Fuarı'nda domates toplama makinelerini çiftçinin beğenisine sunacak.
Sektörün devleri arasında yer alan İtalya Guaresi firmasının ürettiği domates hasat makinesinin Türkiye Disribitorlüğünü alan Koyuncu Otomotiv, önemli bir hizmeti daha çiftçilere tanıtacak.
4 gün sürecek Tarım Fuarı'nda çiftçilere tanıtılacak olan İtalyan marka domates toplama makinesinin, başta Çin, Brezilya, Arjantin, Rusya ve ABD olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine satıldığı bildirildi.
Domates makinesiyle ilgili detaylı bilgi veren Koyuncu Otomotiv yetkilileri şunları söyledi; “Çiftçinin eski usul üretim tekniklerini geride bıraktığını ve teknolojiye ayak uydurduğunu görmekteyiz. Tarımdaki teknoloji çok önemli bir ivme yakaladı.
    Çiftçi artık bunu çok iyi anladı ve geleceği olan işine yatırım yapıyor. Hem teknolojisine yatırım yapıyor, hem de ölçek ekonomisinin faydasını görüyor.
Önümüzdeki yıllarda mekanizasyon uygulamalarının önemi hızla artacaktır. Belirli işlemlerde insan iş gücünün temininde yaşanılan zorluklar ve artan iş gücü giderleri işletmeleri makine kullanımına zorlamaktadır.
Özellikle zaman kısıntının yaşandığı tarımsal işlemlerde istenilen kalitede uygulamaların zamanında gerçekleştirilebilmesi için uygun makine seçimi ihtiyacı önem kazanmıştır.
Tarım işletmeleri ekonomik olmak için büyürken, mekanizasyonu da ön planda tutmak zorundalar. İşletmeler artık çağın en önemli kavramı olarak nitelendirilen verimlilik ilkesini önemsiyor.”
    Yetkililer son olarak ise, domates hasat makinesinin başlıca özelliklerini şu şekilde sıraladı; “1saatte 32 ton ve 40 ton toplayan modelleri, 4×4 dört çeker özelliği, 6 silindir İveco motor, Turbo-İntercolar özelliği, Sensörlü, Toprak ayırıcılı yedek parça ve servislik hizmetinin verilmesi.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.