Domates Mildiyösü uyarısı

Karacabey Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 102 bin dekar alanda üretimi yapılan domateste önemli zarara neden olan “Domates Mildiyösü”ne karşı mücadele zamanının geldiğini duyurdu.

İlçe Müdürlüğü, söz konusu hastalığın teknik elemanlarınca yapılan kontroller sonrasında saptandığını belirtirken, üreticlere şu uyarılarda bulundu;

“Mantari bir hastalık olan mildiyö havaların ısınması ve nem seviyesinin yükselmesi ile kendini göstermeye başlar. Yapraklar üzerinde önce küçük, soluk yeşil veya sarımsı lekeler belirir. Hastalık ilerledikçe renkleri kahverengi veya siyah olur. Uygun havalarda hastalık yaprak saplarına, bitkinin dal ve saplarına doğru ilerler. İleri safhalarda lekeler yırtılır, kurur ve bazen çürürler. Hastalık meyvelere de geçebilir. Hastalıklı meyvelerde esmer lekeler domates kızardığı zaman yeşil çerçeve ile normal kırmızı kısımdan ayırt edilir. Hastalık hem ürün miktarını hem de ürün kalitesini olumsuz etkiler.

Bu nedenle üreticilerimizin 02 Temmuz 2013 tarihinden itibaren bir hafta içerisinde domates bitkilerini bu hastalığa karşı ruhsatlı ilaçları reçete karşılığında almak koşulu ile ilaçlamaları gerekmektedir.” 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.