Dolandırılan Bakan…!

“Değirmencinin unu olmazmış, terzi söküğünü dikemezmiş” çok tekrarlanan atasözümüzdür. Bu sözde değirmencinin ve terzinin yeteneksizliğinden çok, kendi işine zaman ayıramadığı vurgulanır. Kendine un ayıramasa bile, söküğünü dikecek vakti olmasa da güven yitirmezler.

Ne var ki kendisi hastalıktan kurtulmayan hekime, kendine yaptığı evi çöken müteahhide, her gün kaza yapan şoföre kimse güvenmez.

Evine hırsızlar dadanan ya da dolandırılan polise de güven olmayacaktır.

Ya bir de dolandırılan kişi İçişleri Bakanı olursa ne diyeceğiz? Hele bir de dolandırıldığı halde şikayetçi olmazsa ne düşüneceğiz?

Çoğumuzun başından ufak tefek basit dolandırılma ve aldatılma olayları geçmiştir. Miktar küçük olunca ilk kızgınlık geçtikten sonra uğraşmaya değer bulmayarak  karakollarda mahkemelerde sürünmek istemediğimizden davacı olmayız.

O kadar paramız hiçbir zaman olmadı. Ama 908 bin liranız dolandırılsa da davacı olmaz mısınız? Yani eski parayla 908 milyarınızı çarpsalar ne yaparsınız? Orta halliden yukarda bir devlet memurunun yaşamı boyunca yemeden içmeden biriktiremeyeceği bir para…

Dahası…Tüm ülkenin iç güvenliğinden sorumlu İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturuyor olmanız halinde de sizi dolandıranların peşine düşmez misiniz?

Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan'ın önceki gün yazdığı yazıda anlattığı olayın doğru olmamasını dileriz. Eğer doğru ise ülkemizin geldiği durum sandığımızdan da vahim.

Mehmet Tezkan'ın konuyla ilgili yazısı aynen şöyle:

“Çalınan 908 bin lira Bakan Güler'in mi?”

  ”Halk Bankası Kapalıçarşı Müdürü ile 4 çalışanı 11 kişinin hesabını buharlaştırmıştı..

11 kişiden 6.2 milyon götürmüşlerdi. 10 müşteri şikâyet etti, dava açıldı.. Bir kişi şikâyet etmedi.. O kişinin adı iddianamede M.G rumuzuyla kodlandı.. Parası gasp edilen sanatçı Samime Sanay duruşmada; M.G Muammer Güler'dir demiş..

“ Bizim İçişleri Bakanı.. 

“Oğlunun evinde dört kasa ile para sayma makinesi bulunan bakan.. O mu? Doğru mu? Doğruysa, insan 908 bin lirasının peşine düşmez mi? Az buz para mı? Para havadan mı kazanılıyor? Bakan 908 bin liranın da hesabını verir herhalde.. Yoksa bu da milli iradeye karşı yapılan soygun olarak mı tarihe geçecek?”

Yazı aynen böyle. Biz Mehmet Tezkan'ın yalancısıyız. O da sanatçı Samime Sanay'ın…

Aslına bakarsanız bakan beyin oğlu paraları  evinde saklamakta haklı. Haber doğruysa bu İçişleri Bakanı döneminde bankalar bile artık güvenli değil. En güvenli yerler ayakkabı kutuları. Ya da evdeki para kasaları. İsviçre bankalarındaki paraları ise Wikileaks açıklıyor.

Bakan beyin çalınan paraları için şikayetçi olmaması “bizi ilgilendirmez” diyemeyiz. İlgilendirir. Çünkü geldiği yeri merak ederiz…

Para sayma makinesi ile sayılamayacak kadar parası olan birisi bile bu miktarda dolandırıldığında şikayetçi olur. Ancak ya birileri çıkıp “bu kadar parayı nereden buldun?” dediğinde verecek cevabınız yoksa…

Dileriz haber doğru değildir. Ama yine de bir İçişleri Bakanı çalınan 908 bin lirasının peşine düşmeyen M.G. adlı kişiyi merak edip, bulup çıkarmalıdır…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.