‘AKP suçüstü yakalandı’

Karacabey Demokrat Parti’nin belediye başkan adayı tanıtan Genel Başkan Güntekin Uysal, “17 Aralık operasyonu”yla iktidarın suçüstü yakalandığını ileri sürdü.

            DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Belediye Başkanı Ergün Koç’un adaylığını açıklarken bol bol umut dağıttı. Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen Uysal, “İktidar partisi, ülkemizin sahip olduğu imkânları, kendi çıkarlarını ve çocuklarının geleceklerini teminat altına almaya yönelik kullanıyor” dedi.

DP Genel Başkanı Güntekin Uysal, “Geçmiş dönemde yanımızda yer alan başkanımızla, tekrar kucaklaştık” diyerek Ergün Koç’a yeniden DP rozeti taktı.

Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen Uysal, “Besmelede bereketi, şükürde afiyeti arayan milletimizin hizmetkârıyız. Bunun için gururluyuz. Ancak, ülkemiz sancılı bir coğrafyanın ortasında. Güçlü olmadığımız takdirde, dâhili ve harici bedhahlarımız çoğalacaktır. Milletimizin derdi, bizim ise söyleyecek sözümüz var. Bırakın onlar kendilerine fırsat yaratmayı, millete fırsat yaratmanın önünde tutsunlar. Biz, bütün önceliklerimizi bırakarak bu yola çıktık. Milletin beklentilerini birinci önceliğimiz saydık. Onlar kazansın da, bu millet ne olursa olsun diyerek bakanlara dur demeliyiz. Sesimizi yükseltmeliyiz. Ülkeyi 2002’de kurulmuş zannedenler var. Oysaki ülkemiz, yok olma çizgisinden çıkarak bu günlere geldi. Bize emanet edilen ülkeye, yapılan muameleyi kabul edemeyiz. Ülkenin sahip olduğu imkânları arttıracaklarına, kendi çıkarlarını, çocuklarının geleceklerini teminat altına almaya çalışıyorlar. Hortumları keseceğiz diyenlerin, hortumları nereye bağladıklarını hep beraber görüyoruz. Onlar ayakkabı kutularını, çelik kasalarını, para sayma makinelerini doldururken, çiftçilerimiz alın terinin karşılığını bile alamıyor.  Nedeni, çiftçiyi devletin sırtında yük gören, ‘Al ananı da git’ diyen iktidar anlayışıdır. Çiftçinin, işçinin partisi olarak ülkemizi hep beraber koruyacağız” dedi.

Belediye Başkanı Ergün Koç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Karacabey halkının beni layık gördüğü makam, hayatımın en şerefli görevi oldu. Bu kutsal görevi, on yıldır azimle yerine getirdim. Devletimin bana yurt içinde ve dışında sağladığı eğitim sayesinde, ilçemin modern bir şehir olmasını sağlamaya çalıştım.

Hizmetkârlığına talip olduğum ilçemin, sosyal ve kültürel özelliklerini yakından öğrenme fırsatı buldum. Amacım, hiçbir zaman kişisel olmadı. Her şeyi halkımın yararı için düşündüm. Vaat ettiğim bütün projeleri seçildikten sonra unutmadım. Sözlerimi yerine getirmek için yoğun bir çaba sarf ettim.

10 yıllık belediye başkanlığı görevimde makamımın kapısını her zaman açık tuttum. Ulaşılamayan bir başkan değil, vatandaşlarıyla iç içe olan ve birlikte yaşayan bir başkan olabilmek için özen gösterdim.

‘Devlet adına cömertlik olmaz’ ve ‘insanlara iyi davranmanın hiçbir maliyeti yoktur’ ilkelerinden hareketle belediye hizmetlerini kanunlar çerçevesinde yürüttüm.

Halkımın sorunlarını yerinde dinleyen, zamanında çözüm getiren biri olmaya sadakat gösterdim.

            Devletin temel ilkesi olan adil, halktan yana, şeffaf, güvenilir bir kişi olmaya her zaman özen gösterdim.

Ekip çalışması içerisinde bulunarak, önerilere ve fikirlere her zaman açık oldum.

Görevlerim ve sorumluluklarım gereği, kendimi sürekli yenileme gayreti içinde bulundum.

Hiçbir zaman din, dil, ırk ve bölge ayrımı içinde olmaksızın görev yapmayı kendime ilke edindim.

Demokrat bir ailenin çocuğu olarak Karacabey halkına on yıldır hizmet etmenin gururunu ve şerefini taşıyorum. Halkımın istekleri doğrultusunda görevden kaçmanın ve kaçınmanın bir yol olamayacağını düşündüm. Demokrat Parti’nin Genel Başkanı Sayın Güntekin Uysal’ın öncülüğünde belediye başkanlığına aday olacağımı halkıma duyurmanın heyecanını yaşıyorum. Bir dönem daha hizmetkar olmaya talibim.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve prensipleri doğrultusunda,

demokratik, laik, sosyal hukuk devletinden ödün vermeden, Demokrat Parti bayrağı altında hizmete devam edeceğiz. Sizlerin desteği ile başaracağıma inanıyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.