Doğruoğlu; ‘Kriz istikrarı sürecek’

Karacabey As Doruk Mühendislik, İklimlendirme & Tesisat Mühendisliği Sektörü Liderleri arasına girdi.
Konut Yapı Gazetesi, İMSİAD ve BURTİMDER’in katkıları ile Bursa’da gerçekleştirilen sektörel buluşmada İklimlendirme ve Tesisat Mühendisliği konularında faaliyet gösteren öncü kuruluşları bir araya getirdi.
Karacabey As Doruk Mühendislik Ltd. Şti. Sahibi Makina Mühendisi Hüsnü Doğruoğlu, sektörün gelişimi için eğitimin ve kalitenin şart olduğunun altını çizdiği açıklamasında, “Sektörde, sertifikalı Mühendis, Tekniker, Teknisyen, Usta ve Yardımcı Elemanlar ile üretim yapılması gereklidir. Üretimde, TSE/CE’li malzemeler kullanılmalı ve sektör standartları oluşturulup, standartların yeni teknolojilere bağlı olarak güncellemeler yapılarak gelişimi sağlanmalıdır” dedi.
Üretim Sektörlerinde Teknik ve Ara Eleman yetişmemesinden dolayı, üretkenliğimizi kaybettik diyen Doğruoğlu, “Bugün mezun olanların iş bulamaması ve ekonomik sıkıntıların devam etmesinin en önemli nedeni, 2008 yılından beri devam eden ekonomik krizdir. Bu kriz istikrarını sürdüyor ve ekonomik olarak bu kışın çok uzun olacağını gözlemliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.