“Dileğimiz her günün “Anneler Günü” değerinde olması”

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Göndük, Anneler Günü ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Annelerin toplum hayatının direği olduğuna dikkat çeken Göndük, annelere her zaman gereken önem ve değerin verilmesi gerektiğini söyledi.
CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Göndük, şunları kaydetti: “Dünyanın tüm ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü “Anneler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu değerli günde anneleri anmak ve onurlandırmak amaçlanmıştır. Dileğimiz her günün “Anneler Günü” değerinde olmasıdır.
Anne; dünyaya getiren, büyüten, yavrusu için tüm sıkıntıları göğüsleyen, bitmek bilmeyen sabrın, affediciliğin, karşılıksız emeğin kaynağıdır. Annelerimiz; bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında ve yaşatılmasında en çok payı olan aile ve toplum hayatının temel direğidir.
Annelerin beklentisi; çocuklarının ve kendilerinin, geleceğinden kaygı duymadan, çağdaş dünyada, çağdaş insanlar olarak yer alabilmeleridir. Bunun için de toplumsal kazanımlardan ödün vermemek, geri adım atmamak için biz kadınlara çok büyük görevler düşmektedir. Evinde söz sahibi olan kadının toplumsal yaşamda da, yönetim kademelerinde de yer alması gerekiyor.
Bizlere Ulusal Bağımsızlımızı kazandıran, çağdaş yaşam değerleri sağlayan yüce önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının, bu ülke için canını vermiş şehitlerimizin ve gazilerimizin annelerini saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Tüm annelerin “Anneler Günü”nü kutluyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.