“Devlet malı ile cömertlik olmaz!”

Karacabey Belediyesi’nin Ocak ayı oturumuna damga vuran “Salon kirası” tartışmaları sürüyor.
Yılın ilk oturumunda, MHP’li Hüsnü Doğruoğlu ile CHP’li Gönül Avil ve Fatma Mendeş imzalı önergeyle, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde belediye başkan adayı tanıtım töreni düzenleyen Demokrat Parti’den ücret alınıp, alınmadığı gündeme geldi.
Soru önergesini yanıtlayan Başkan Ergün Koç’un, tanıtım toplantısının Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldığını belirterek, herhangi bir ücret alınmadığını açıklamasının ardından MHP Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu’nun yanıtı gecikmedi.
MHP İlçe Binası’nda basın toplantısı düzenleyen Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, Başkan Koç’un devlet malıyla cömertlik yapmamasını istedi. MHP’nin Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki aday tanıtım töreni için 3 gün önceden 300 TL kira bedeli alındığını kaydeden Doğruoğlu, “Yetim ve kul hakkı yedirmeyiz” dedi.
Başkan Koç’u sert bir dille eleştiren Doğruoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ergün Koç boş konuşuyor. Atalarımız “Biliyorsan konuş adam sansınlar, bilmiyorsan sus da insan sansınlar” demiş. Koç, güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyor. ‘Devlet malı ile cömertlik yapılmaz’ diyor, ancak devlet malı ile cömertlik yapıyor.
Belediye bütçesinden aday olduğunuz parti için harcama yapmayın. Belediye imkânlarını ve personelini kullanmayın. Bizim gibi dürüst ve doğru olun. Kamunun alacağının peşinde koşun. Allah’tan korkun ve Karacabey halkından utanın. Bulunduğunuz makamın ağırlığını taşıyın. Karacabey halkını temsil ettiğinizi unutmayın. Karacabey ve köylerindeki kıraathanelere dağıtıp, duvarlarına astırdığınız afişlerde, DP Genel Başkanı katılımıyla belediye başkan adaylığınızın açıklanacağı yerin Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi olduğunu duyurdunuz. Cumhuriyet Meydanı nerede yazıyor?

Hüsnü Doğruoğlu

24 Aralık 2013 Salı günü Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi neden DP bayrakları ile süslendi? Ses düzeni neden kuruldu? Salon kapıları neden açıktı? Işıklar neden yanıyordu? İçeride 10, 15 kişi vardı. Başka gelen olacak mı diye kapıya bakıyorlardı. Tüm bunlar neden?
Salı günü olmasına karşın, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde ve Cumhuriyet meydanında halk sayılacak kadar azdı. Onlar da lokma sırasındaydı. Pazara gidenler de durup davulculara bakıyorlardı.
Düğün davetiyelerine tarih, saat ve yer yazılıyor. Davetliler de yazılan adrese gidiyor. Kiralanan salonun ücreti de önceden ödeniyor. Salon sahibi de tahsilât makbuzu kesiyor ve ödemeyi alıyor. Belediye, MHP’den aynı salonun kirası için 3 gün önce 300 TL ücret aldı. DP’den neden 3 gün önce ücret alınmadı?
DP, belediye başkan adayı tanıtımı için davet afişlerini nasıl bastırdı? Karacabey’in tüm köy ve mahalle kahvelerine nasıl dağıttırdı? Koç, devlet malı ile cömertlik yaptı ve DP’den ücret almadı. Soru önergesini bilerek 2014 yılında verdik. 2013 yılına geriye dönük makbuz kesilemediği için Koç, günü kurtarmak adına her zamanki gibi içi boş bir açıklama yaptı.
Açıklamada belirttiği gibi, almış olduğu talim, terbiye ve eğitim, devlet adabıyla uyuşmadığını ve yakışmadığını herkes biliyor.
Belediye Meclis Üyesi olarak Ergün Koç’ u çok iyi tanıdık. Kent Meydanı çok güzel bir örnek. Yıkılmadan önce alınan kira gelirleri toplamı ile bu gün alınan kira gelirleri arasındaki fark, kişilere yapılan haksızlıklar, esnafların mağduriyeti, mescidin yıkılması, alt sokaktaki esnafların önüne duvar örülmesi, inşaata yapılan harcamalar, sonuç olarak boşa atılan milyarlar. Yani, belediyeyi zarara uğratmak ve minareye kılıf uyduramamak. Nereden bakarsanız bakın mızrak çuvala sığmıyor.
Koç, AKP’li Belediye Başkanı olduğu dönemde, İlçe Başkanlığı kiralarını neden almadı? Partiden atılınca mı aklına geldi? O zaman da mı, devlet malı ile cömertlik yaptı?

DSC_0062

AKP İlçe Başkanı yakını Belediye avukatı değil miydi? AKP’den atılınca, avukatın sözleşmesi de iptal edildi. Devletin gücünü ve parasını böyle kullanmak doğru mu? Karacabey halkı bunları hak etmiyor.
Karacabey Belediyesi böyle yönetilmez. Belediye Meclis üyesi arkadaşlarım, Gönül Avil ve Fatma Mendeş’in komisyonlarda yaptığı çalışmalar Karacabey halkının takdirini kazandı. Gönül Hanım İmar Komisyonunda, Fatma Hanım encümende, tüm konuları titizlikle inceleyip, en doğru kararın alınmasını sağlayan örnek meclis üyeleridir”
Başkan Koç’a hatırlatmalarda da bulunan Doğruoğlu, “30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde oy kullanma yeri olarak okul veya salon isimleri yazılacak. Sakın oyunuzu, Cumhuriyet Meydanı’nda kullanmaya kalkmayın. Oy kullanırken de hangi partiden Belediye Başkanı Adayı olduğunuzu tekrar bir düşünmenizi ve karıştırmamanızı tavsiye ederim. Şu an DP’in belediye başkan adayı olduğunuzu hatırlatırım. Umarım unutmazsınız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.