Cami cemaatinin imam isyanı

Karacabey Selimiye Mahallesi sakinleri, İmaret Cami İmamı Mustafa Çolak’ı 43 imzalı dilekçeyle Kaymakamlığa şikâyet etti. 43 mahalle sakininin imzası ile yapılan şikâyet dilekçesinde Mustafa Çolak’ın “Kin ve nefreti”ne dikkat çekildi.
Selimiye Mahalle Muhtarı Hamit Topaloğlu’nun da imzası bulunan şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:
“Selimiye Mahallesi sakinleri ve İmaret Camisi cemaati olarak, İmam Mustafa Çolak hakkındaki şikâyetlerimizi Muhtarımız aracılığıyla Karacabey Müftülüğü’ne iletmeye çalıştık. Ancak Müftümüz, ‘İmamlar için bana şikâyete gelmeyin. Şikâyetiniz varsa üst makamlara şikâyet edin’ diyerek Muhtarımızı dikkate almadı ve geri çevirdi.
Şimdi de, İmaret Cami İmamı Mustafa Çolak, cami cemaatinin, mahalle sakinlerinin ve Karacabey halkının, kadın, erkek ve çocuklarımızın faydalanmakta olduğu mini parkımızdan rahatsız oldu. Burasının kapatılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Çay Ocağı kapatılırsa, buradan halkımız faydalanamayacak ve tinercilerin toplanma yeri olacaktır. Çay İşletmeciliğini yapan Erdinç Şirem’in işyerinin kapatılması Karacabey’imiz için büyük bir kayıp olacak. Aynı zamanda İşletmecinin Cami Bahçesinin bakımını da üstlendiğini göz ardı edemeyiz. İşletmeci buradan giderse Cami’nin bakımını İmam Mustafa Çolak mı yapacak? Zaten mahalle sakinleri olarak üzerine düşen görevleri yapmayan Mustafa Çolak’tan şikâyetçiyiz. Vatandaşların nefes alabildiği nezih mini parkından mahrum bırakılmaya çalışması bizleri çok rahatsız etti. İmam Mustafa Çolak’tan şikâyetçiyiz. Çay İşletmesi’nin kapatılmasına ve parkımızın katledilmesine karşı olacağız. Gerekirse Karacabey genelinde buradan faydalananlardan imza toplayacağız. Kimse unutmasın ki Mustafa Çolak yokken de biz ve İşletme sahibi buradaydı. Bir din görevlisinin kin ve nefretine anlam veremiyoruz. Burası bizimdir ve bizim kalacaktır. O şahıs da maaşını aldığı sürece halkın yanında olmaya çalışmalı, insanları rahatsız etmemelidir. Bu kararın siyasi olduğunu sizler de göreceksiniz. Sizlerinde buradan hizmet aldığınızı bilerek karardan geri dönülmesine katkı göstereceğinize inanıyor ve engel olmanızı bekliyoruz.”
Kaymakamlığa iki yıl önce de 160 imza toplayıp şikâyette bulunduklarını vurgulayan mahalle sakinleri, haklının yanında yer alacaklarını belirterek “Bu imamı istemiyoruz” dedi.
03 Ocak 2014 tarihli şikâyet dilekçesinin AK Parti İlçe Başkanlığı’na da gönderildiği kaydedildi.
Kaymakamlığa İmam Mustafa Çolak’la ilgili verilen şikayet dilekçesinde yer alan isim ve imza listesi şöyle oluştu:

imza

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.