Dev baykuş Karacabey’e gönderildi

Taşköprü Camikebir Mahallesi Haseki Sokak'ta oturan Şevki Bilgin, bahçesinde bulunduğu yaralı baykuşu evine getirdi. Bilgin, Taşköprü Lisesi 4. sınıf öğrencisi kızı Özlem Bilgin ile bir süre baktıkları sevimli hayvanı, İlçe Orman İşletme Şefliğine teslim etti.

Veterinerler tarafından yapılan müdahalenin ardından, paçalı cinsinden olan baykuşun tedavisinin sürdürülmesi için Bursa'ya gönderilmesine karar verildi.

Taşköprü Orman İşletme Müdürü İbrahim Besi, “Pamuk” adı verilen baykuşun tedavisi için ellerinden geleni yaptıklarını ancak, baykuşun daha iyi ve hızlı bir şekilde tedavi edilebilmesi için Karacabey'deki Celal Acar Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi ile diyaloga geçtiklerini söyledi.

İşletme personelinin baykuşu çok sevdiğini, adeta şefliğin maskotu haline geldiğini kaydeden Besi, “Ona çok alıştık ancak, kısa sürede doğaya kavuşması için daha iyi koşullarda tedavi görmesi gerekir. Bunun için de Karacabey’de tedavi görmesi önemlidir. Pamuk'un tedavisinin takipçisi olacağız” dedi.

Şevki Bilgi ve kızı Özlem, baykuşun Karacabey’e gönderileceğini duyunca Orman İşletme Şefliğine geldi. Baykuşu seven Özlem Bilgin, “Pamuk'un Bursa'ya gönderileceği duyunca ilk önce üzüldüm ve gözyaşı döktüm. Ancak onun sağlığına kavuşacak olması önemli” diye konuştu.

Hayvanları çok sevdiğini ve baykuşa kısa sürede çok alıştığını vurgulayan Bilgin, bu yıl üniversite sınavına gireceğini ve en büyük amacının bir veterinerlik fakültesini kazanarak hayvanlara yardım edebilmek olduğunu dile getirdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.