Dernekçilik işte budur!

Zor durumdaki bir vatandaşın sıkıntısı çözüldü:

Beylik Köyü’nde oturan 79 yaşındaki Lütfiye Filiz, 6 ay önce kalça kırıklığı nedeniyle Karacabey Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ameliyat olan Lütfiye Filiz’e platin takıldı. 19 gün sonra ani bir hareket sonucu platinin yukarı doğru kayması nedeniyle 05 Kasım 2011 tarihinde Bursa’ya sevk edilen Filiz, tedavi altına alındı.

O tarihten bu güne değin yaklaşık 5 aydır Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi cerrahi bölümde yatan Lütfiye Yıldız’ın başka bir hastaneye sevk edilmek istenmesiyle sıkıntılar başladı. Bursa Tıp Fakültesi, Lütfiye Filiz’in başka bir hastaneye sevk edilmesi için 24 bin TL isteyince işler iyice karıştı.

Şok olduk!

24 bin TL’yi duyunca büyük şok yaşadıklarını belirten Lütfiye Filiz’in kızı Gülten Filiz, ne yapacaklarını bilemediklerini söyledi.

Yaşadıklarını büyük bir şaşkınlık içinde anlatan Gülten Filiz, “Hastane yetkilileri, annemin yeşil kartının geçersiz olduğunu söyledi. Bu nedenle 24 bin TL masraf çıkardılar. 24 bini duyunca büyük şok yaşadık. Ne yapacağımızı bilemedik” dedi.

Bu sıkıntının ardından damadı Tamer Çakır vasıtasıyla Bursa’da etkili olan Karacabeyliler Derneği’ne başvurduklarını belirten Gülten Filiz, “Olayı ilk önce Derneğin Karacabey’den Sorumlu Teşkilat Başkanı Vural Mutiş’e aktardık. Kendisi de hemen Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan’ı bilgilendirdi. Nasıl yaptılar bilmiyorum ancak çok ilgilendiler. Sayın Yüksel Ceylan, işini gücünü bırakıp, gün boyunca bizim sorunu çözmek için koşturdu. Sürekli beni arayarak bilgilendirdi ve annemi beş kuruş ödemeden Bursa’dan Karacabey’e sevk ettirdi.

Karacabeyliler Derneği teşekkür!

Başta Başkan Yüksel Ceylan olmak üzere, tüm yönetim kurulu üyelerine, Teşkilat Başkanı Vural Mutiş’e ve ilgilenen herkese ne kadar teşekkür etsek azdır. Gerçekten büyük bir sıkıntıdan kurtulduk. Annem şu an Karacabey Devlet Hastanesi yoğun bakımında yatıyor. Hastane Başhekimi Yavuz Kaan Bütün de, bizlerle çok ilgilendi. Buradan Başhekim Bütün ve tüm hastane personeline de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Her zaman Karacabeylilerin yanındayız!

Sorunun çözülmesinin ardından önceki gün Gülten Filiz ile bir araya gelen Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, Başkan Yardımcısı Aydın Koca, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yılmaz ile Teşkilat Başkanı Vural Mutiş, dernek olarak her zaman Karacabeylilerin yanında oldukları mesajını verdi.

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, “Teşkilat Başkanım Vural Mutiş, sıkıntıyı bana ilk anlattığından itibaren koşturduk. Dernek olarak amacımız; Karacabeylilere yardımcı olmaktır. Bizler de bu hedef doğrultusunda elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Lütfiye Teyzemizin sorunu sevk prosedüründen kaynaklanan bir sıkıntıdan ileri geliyordu ve girişimlerimiz neticesinde çözüldü. Bizler için her bir Karacabeyli vatandaşımız çok önemlidir. Dernekçilik işte böyle bir şeydir. Dernek olarak her zaman ilçe halkımızın yanındayız” diyerek sözlerini noktaladı.     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.