Deri toplamada yetkili kurum; THK

Deri toplamada yetkili kurum; THK
Türk Hava Kurumu Karacabey Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tetik, ramazan ayında ve yıl içinde yapılan bağışlarla 43 bin 500 YTL fitre toplandıklarını duyurdu.
2006 yılında 44 bin 500 YTL fitre toplandığını ve bunun 19 bin 296 YTL ‘sinin Karacabey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hesabına bağışlandığını belirten Tetik, “Bu yıl 43 bin 500 YTL fitre toplandı.
Toplanan fitre ve zekatların yüzde 50’si yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne, yüzde 40’ı Türk Hava Kurumu’na, yüzde 4’ü Kızılay’a, yüzde 3’ü Diyanete ve 3’ü de Çocuk Esirgeme Kurumu’na aktarılacak. Bu kurumların hepsi sosyal yardımlaşma konularında insanlara yardım eden kurumlardır. Bu nedenle THK’ya yapılan bağışlar muhakkak halkımıza yardım veya hizmet olarak geri dönüyor” diye konuştu.
Tetik, Kurban Bayramı’nda deri toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu’na ait olduğunu ifade ederek geçen yıl kurban derilerinden 33 bin 500 YTL. gelir sağlandığını belirtti. Tetik, Bursa bölgesinde yapılan ihale sonucunda THK’nın toplayacağı deri fiyatının belirlendiğini vurguladı. THK bu yıl, Koyun derisinin adetini 6,10 YTL’den, Keçi derisinin adetini de 4,70 YTL’den ve Sığır derisinin kilosunu 2,15 YTL’den satarak gelir elde edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.