Demokrat Parti, Çırpan’la devam dedi

Demokrat Parti Karacabey Teşkilatı, 9. Olağan Genel Kurul’unda tek listeyle girilen seçimde Mustafa Çırpan güven tazeledi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yapılan 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na DP Genel Başkan Yardımcısı Harun Akın, İl Başkanı Füsun Yaşar, Mustafakemalpaşa İçe Başkanı İsa Söğüt, eski DYP Milletvekili Turhan Tayan ve partililer katıldı.
Divan Başkanlığı’nı DP İl Başkanı Fusun Yaşar’ın yaptığı Demokrat Parti Karacabey Teşkilatı 9. Olağan Genel Kurul’unda Genel Başkan Yardımcısı Harun Akın, DP ile siyasi kimlik kazananların böyle günlerde salonlarda olması gerektiğini belirterek, sert bir dile vefasızlık örneği sergileyenlere gürledi. Tek listeyle girilen seçimin sonunda oy kullanan 90 delegenin 89’unun oyunu alan Mustafa Çırpan güven tazeledi. Genel Kurulda bir oy ise geçersiz sayıldı.
Genel kurulun açılış konuşmasını yapan DP İl Başkanı Füsun Yaşar, 22 Temmuz seçimlerinde 6 Ocak’a kadar geçen 7 aylık süreyi büyük bir kayıp olarak değerlendirdi. 6 Ocak’tan sonraki dönemde yeniden yapılanma süreci içine giren partinin Bursa’daki 14 ilçe başkanlığında pırıl pırıl başkanlarla yola devam ettiğini vurgulayan Yaşar, “Merkez sağı tekrar ülke yönetiminde yer alması sorumluluğu ile çalışıyoruz. Bu sadece partiyi toparlamak değil, yeniden siyasi bir güç olma çabasıdır.
AKP hiçbir zaman siyasi bir güç olmamıştır, sadece sayısal çoğunluktan ibarettir. Ülke belirsizlik ortamı içinde yıpratılmakta. Bu iktidar sürekli kavga ortamı içinde ülkeyi yönetmektedir. Şimdi kapatılacağını anlayan AKP, küresel kriz Türkiye’nin kapısını çalıyor söylemleriyle halkı kandırmaktadır” diye konuştu. DP Genel Başkan Yardımcı Harun Akın, “Bu salonda olması gerekenler, buraya gelecekler” diye gürlediği konuşmasında eski yöneticilere serzenişte bulundu. Akın, “Bu millet bu iktidarın elinde inim inim inliyorsa, Demokrat Parti’de görev almış eski yöneticilerin şu anki iktidarın alternatifi Demokrat Parti’dir demeleri gerekmiyor mu? Hiçbir isim partiden büyük değildir.
Siyaset inanç, iddia ve inat işidir. İnanmıyorsanız, içinde bulunduğunuz toplumu oyalamayacaksınız. Millet dert içinde, ülkenin doğusu delik deşik olmuş bunlar konuşuluyor mu? Hayır!
Parti tüzüğünü çağdaş bir yapıya kovuşturduk. Bu partinin üzerini kendi renkleriyle kapatılanların boyalarını kazıyoruz ki DP milletin rengini alsın. Nerede bu partiyle siyasi kimliğe kavuşan eski ilçe başkanları, il başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleri” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada Mustafa Çırpan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu; Tahsin Akçay, Zeki Gülan, M. Ali Köfteci, Abdullah Akkoç, Hüsamettin Alp, Celali Demirel, Sebahattin Yıldız, Tarık Yörür, Ramazan Bay, Mesut Tunçkol, Cem Tiryaki, Rıdvan Erdemir, Adnan Aybey, Cavit Çamoğlu, İsa Çoşkunsoy, Ahmet Temel, Süleyman Yörür ve Cemal Pal’dan oluştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.