Ambalaj atıklarına sıkı takip

Karacabey Belediye’sinin sürdürdüğü “Ambalaj Atıklarını Kaynağından Toplama Projesi”ne ilişkin düzenlenen tanıtım toplantısı bu gün yapılacak.
Belediye Başkanı Ergün Koç, Çevre ve Orman Bakanlığı’na sunmaya hazırlandıkları projenin belirli bir program dahilinde Karacabey genelinde yaygınlaştırılacağını açıkladı. Bugün saat 14.00′ de Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde projenin tanıtımının yapılacağını bildiren Koç, sivil toplum kuruluşları, firmalar ve ilçe halkının da toplantıya davet edildiğini belirtti.
Ambalaj atıklarının kontrollü toplanması amacıyla düzenlenen tanıtım toplantısına konuşmacı olarak Karacabey Belediyesi Çevre Mühendisi Beyhan Akınsal ve Ş.Çekmişoğlu Ltd. Şti. Çevre Yüksek Mühendisi Ahu Olgun katılacak.
Başkan Koç, toplantıyı izleyen günlerde ilçe halkını bilinçlendirme çalışmalarının başlayacağını ve bu programın kahvehaneler ile muhtarlık ofislerinde devam edeceğini kaydetti. Mahalleler itibariyle önce Dırama Mahallesi’ndeki konutların dolaşılacağını ifade eden Belediye Başkanı Koç, “Evinizin çalınan kapısını açtığınızda, karşınızdaki belediye yetkilileri sizlere çevre bilinci eğitimi verecek” dedi.
Belediye Çevre Mühendisi Beyhan Akınsal, iki aşamalı bir program ile ilçe halkına yönelik bilinçlendirme çabalarının yürütüleceğini, altı ay arayla bu çalışmaların tekrarlanacağını belirtti. Pilot bölge olarak, Dırama, Sırabademler,Tabaklar,Abdullahpaşa ve Garipçe mahallelerini seçtiklerini açıklayan Beyhan Akınsal, vatandaşlara broşür, poşet ve afiş dağıtılacağını belirtti. Yılbaşından sonra, ilçenin diğer mahallelerini dolaşacaklarını sözlerine ekleyen Akınsal, çevreci uygulamalarıyla Karacabey Belediyesi’nin oldukça aktif ve iddialı projeler gerçekleştirmeye devam edeceğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.