Demokrasi anlayışı bozuk

Demokrasi anlayışı bozuk
Karacabey Anavatan Partisi Basın Sözcüsü Dündar Özseçen, TRT 3 kanalında Salı günleri yayınlanan siyasi konuşmalarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine ayrılan 1 saatlik süreyi sürekli aştığına dikkat çekerken, Erkan Mumcu’nun konuşmasına ise  tecavüz edildiğini eleştirdi.
 Özseçen, halkın bilgi sahibi olmasını sağlayan programda, Başbakan’ın bu tür davranışta bulunmasının demokrasi anlayışıyla bağdaşmadığını kaydetti. İktidar ve muhalefetin yaptığı yorumlardan halkın yoksun bırakılmaması gerekti-ğini belirten Özseçen, “Sayın Başba-kan, kendisine ayrılan süreyi aşarak, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun konuşmasına tecavüz etmektedir. Genel Başkanımızın, ülke sorunlarını halkla paylaşmasının önü kesilmektedir. Sayın Başbakan, herkesin fikrini özgürce söyleyebildiği demokrasi anlayışını engellemektedir. İktidar gücünü demokratik yollarla ele geçirenler, başkalarının hak ve hukukunu çiğneyerek saygısızlaşırsa, bir gün gelir, başkaları da onların hak ve hukukuna saygı göstermez. O zaman da ‘kimin gücü kime yeterse’ mantığı ülke demokrasisine egemen olur. Anavatan Partisi olarak, bunun olmasını hiç arzu etmiyoruz. Türki-ye’de herkesin yasalar önünde, kendi hak ve özgürlüklerini yaşamasını istiyoruz” dedi.
 Özseçen, Başbakan Erdo-ğan’ın 2 haftadır haksız bir davranışta bulunduğunu ileri sürerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Başbakan’ın bu davranışlarını demokrasiye ve milletimize yapılmış saygısızlık sayıyoruz.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.