Demiryolu istiyoruz!

CHP Milletvekili Kemal Demirel, trafik terörünün önlenmesi için yürüdü:
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Demirel, “Trafik Terörüne Yeter Artık, Demiryolumuzu İstiyoruz, Bandırma-Bursa-Bilecik Demiryolu Hattı Yapılsın” konulu 2 günlük yürüyüş programını başlattı.
            İlk olarak dün saat 11.00’de Bandırma Tren Yolu İstasyonu’nda başlayan yürüyüş, daha sonra 13.15’te Karacabey’de devam etti.
            Matlı A.Ş.’nin’den Cumhuriyet Alanı, oradan da Karacabey Çatrığı’na kadar süren yürüyüşe CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş ile partiler de katıldı.
            Hedefinin, Bursa’ya demiryolu getirmek olduğunu vurgulayan Kemal Demirel, “Daha önce de demiryolu için yürümüştüm, ancak başarılı olamadım, çünkü demiryolu konuşulmasına rağmen bir türlü yapılamadı. Bursa gibi önemli bir sanayi şehri demiryolundan mahrum bırakılamaz. Ben yıllardır bunun mücadelesini veriyorum ama diğer yetkililer aynı hassasiyeti göstermiyor. 2010 yılında bütçeden Bursa demiryolu için ödenek ayrılmasını ve temelin atılmasını istiyorum. Bursa’ya demiryolu getirilmesinin maddi manevi engeli yok.        
Hükümet isterse Bursa’ya demiryolunu getirir. Şehrimiz ekonomiye katkı sağlıyor ama hak ettiğini alamıyor. Trafik kazalarında Kurtuluş Savaşı’nda verdiğimiz şehitlerden daha fazla kayıp verdik. Her yıl bir ilçe kayboluyor. Maddi açıdan da trafik kazaları büyük zarara yol açıyor. Eğer bir yıl boyunca trafik kazası olmasa bin 339 adet 300 yataklı hastane, 100 metrekarelik 882 bin daire, 12 bin okul yapılırdı” dedi.
            Saat 14.00’te Karacabey’de sona eren yürüyüş programı, 15.00-16.00 arası Bursa Görüklü Kavşağı’ndan Nilüfer Özlüce Kavşağı’na kadar sürdü.
            CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel ile partiler bugün saat 10.30’da Bursa Küçük Sanayi Metro İstasyonu’ndan başlayarak, Stadyuma kadar yürüyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.