Demiröz’den Eker’e soru önergesi

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Demiröz, 2008 yılında kurulan Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na yapılan personel atamalarıyla ilgili tartışmaları Meclis gündemine taşıdı.
    Kurum’un kırsal kalkınma programları geliştirmek üzere kurulduğunu anımsatan İlhan Demiröz, Bakan mehdi Eker’den resmi internet sitesinde 42 il koordinatörlüğü bulunduğu duyurulan Kurum’un bu illerin hangilerinde akreditasyon işlemleri tamamlanarak projelerin kabul edildiğinin açıklanmasını istedi.
    Kurum illerdeki koordinatörlük hizmetlerini de nerelerde verdiğinin açıklanmasını isteyen İlhan Demiröz, “Kurum gerçek veya tüzel kişilere ait binalarda kiracı olarak il koordinatörlük hizmeti vermekte midir? Kurum hangi illerde, hangi gerçek veya tüzel kişiye, kaç lira kira bedeli ödeyerek il koordinatörlük hizmeti vermektedir?” diye sordu.
    Kurum’a yapılan atamalara da dikkat çeken CHP Milletvekili Demiröz, Mehdi Eker’e, “Kuruma sınavla seçilen uzman veya destek personellerin, henüz personel tayin terfi yönetmeliği çıkarılmadığından kurum içinde keyfi geçici görevlendirmeler veya görev iptalleri yaşadığı doğru mudur?” sorularını yönelterek, önergesinde şu sorulara da yer verdi:
    “Kurum çalışanlarının referanslara göre tayin, terfi edildikleri doğru mudur? 4 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirilen sınavla alınan ve ikinci faz 22 ilde görevlendirilen 900 uzman ve destek personelden kaç kişi, hangi gerekçe ve mazeretler sebebiyle merkez illere alınmıştır?
    Buna karşın gerçek özür durumu olan uzman ve destek personellerin referans eksikliği nedeniyle tayin, terfi işlemlerinin yapılmadığı bilinmekte midir?
    Koordinatörlüklerde çalışan personelle yıllık sözleşme imzalanarak devam edilmesinin verim, işe sadakat, performans ve gelecek kaygısı içinde çalışan bir personel portföyü yarattığını düşünmüyor musunuz? Böyle bir personel portföyü yaptığı iş açısından kuruma ne kadar katkı sağlayacaktır?”
    Bakan Eker’e ayrıca, “Kurumda ve koordinatörlüklerde çalışan personelin Memursen’e bağlı Tarım Orman Çalışanları Sendikası’na (TOÇBİRSEN) üye olmaya zorlandıklarının bakanlığınızca bilinmekte midir?” diye sorarak, önergesinde şu sorulara da yer verdi:
    “İl Koordinatörleri ve kurumun merkezinde görevli Koordinatörler Kurumun Başkanının önerisi doğrultusunda tarafınızca atanmaktadır. Kurumda ve il koordinatörlüklerinde görevli koordinatörlerin eğitim durumları, mesleki tecrübeleri ve yürüttükleri görev ile ilişkileri nedir?
    Kurumun AB prosedürlerinde olmadığı halde ve proje sunumlarını Türkçe yapmasına rağmen, Uzman Personelin hepsinde İngilizce dil zorunluluğu istediği, ancak daha önceki iller için iki kez 2’şer yıllık süreler halinde uzatılmasına rağmen, özellikle sonradan açılan 22 ildeki personellere Akreditasyon sürecinde ikinci bir yük olarak İngilizce dil istenmesinin gerekçesi nedir?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.