Muharrem Yılmaz yeni görevine başladı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD), 43. Olağan Genel Kurulu, dün yapıldı. İki dönem başkanlık yapan Ümit Boyner görevi Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Muharrem Yılmaz'a devretti. Yılmaz, genel kurula katılan 285 üyenin tamamının oyunu aldı.
    TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yüceoğlu ile Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner'in konuşmalarıyla başlayan Genel Kurul'da Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı, Denetleme Kurulu ve Haysiyet Divanı asıl ve yedek üyelerinin seçimi gerçekleşti.
    Seçim sonunda, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, 2013-2015 döneminde yeni TÜSİAD'da başkanlık görevini üstlendi.
    Kendisini destekleyen tüm üyelere teşekkür eden TÜSİAD'ın çiçeği burnunda Başkanı Karacabeyli Muharrem Yılmaz, hiçbir zaman değişmeyeceğini ve üstlendiği sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğini söyledi.
    TÜSİAD Başkanlığının onurlu bir görev olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “TÜSİAD, Türkiye'de en oturmuş kurumlardan biridir. Çizgisi kolay kolay değişmez ve değişmeyecektir” diye konuştu.
Muharrem Yılmaz kimdir
Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957'de Karacabey'de doğdu. Harmanlı Köyü nüfusuna kayıtlı olan Yılmaz, orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversitede okurken babası Sadık Yılmaz'ın kurduğu Sütaş'ta çalışmaya başladı.
    1989'da Şirketin Genel Müdürü oldu. Yılmaz, babası Sadık Yılmaz'ın 2005 yılında vefat etmesinin ardından Sutaş'ta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.
    Sütaş'ı kısa sürede şaha kaldıran ve dünya devleri arasına girmesini sağlayan Yılmaz, TÜGİAD, Avrupa Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu, SETBİR gibi kuruluşlarda başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.
    Muharrem Yılmaz'ın TÜSİAD'a başkan seçilmesi özellikle Karacabey'de sevinçle karşılandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.