Demirel, HAGEL encümen üyeliğine seçildi

Karacabey Belediyesi Meclis Üyesi Hayati Demirel, Bursa İli Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) encümen üyeliğine seçildi.

Bursa Valiliği tarafından 1963 yılında kurulan HAGEL, önceki gün olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Vali yardımcısı Hüseyin Eren'in başkanlık yaptığı kongrede, encümen üyeliğine Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Ekrem Uçar, Karacabey Belediye Meclis Üyesi Hayati Demirel, Ahmetbey Köyü Muhtarı Ahmet Doğan ve Aksungur Köyü Muhtarı Recep İlhan getirildi.

İlimizde, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, desteklenmesi, üreticinin bilgi ve becerilerinin arttırılması amacıyla çalışma ve desteklemelerde bulunan HAGEL'e Karacabey'den yalnızca Subaşı Köyü Muhtarlığı'nın üye olduğu öğrenildi.

Demirel, birliğin üreticilere daha iyi hizmet verebilmesi için köy muhtarlıklarını üye olmaya davet etti.

HAGEL'in Karacabey'e katkılarından örnek veren Demirel, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne silaj makinesi için kredi sağladıklarını belirtti. Demirel ayrıca, önceki yıllarda Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine silaj makineleri hibe edildiğini vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.